Konečně přiznali vztah. O 24 let mladší miliardář promluvil o životě s Bohdalovou

Už dlouho se spekulovalo o tom, že se v životě herečky Jiřiny Bohdalové objevil nový muž. Měl jím být slovenský miliardář, podnikatel a právník Lubomír Focko, který je o 24 let mladší. Nyní lásku přestali skrývat a vyšli s pravdou ven. Jak to mezi sebou mají?

Fockovo oficiální přiznání se objevilo v autobiografické knize Bohdalové nazvané Vždycky upřímná. „Jako partnerka je úplně super. Lidsky jsme si velmi sedli. Těžko to popsat. Je to příjemný, milý a vzdělaný člověk. Super vaří a můžu se s ní bavit o všem. Máme se velmi rádi, jsme spolu velmi rádi,“ prohlásil.

Seznámili se v roce 1994 na oslavě třicátých narozenin herce a producenta Jiřího Pomeje. K postupnému sbližování pak docházelo na společných dovolených. „Já jsem cestoval se svým synem, ona s vnoučaty. Byli jsme tam jako otec, máma a tři děti. Fungovali jsme jako rodina. Jen mi občas zasahuje do výchovy. Tím mě dost štve, tak se musím držet. V posledních letech už cestujeme jen na Krétu,“ odhalil další detaily z jejich soukromí Focko, který je vášnivým lovcem a tuto zálibu se snaží probudit také u Jiřiny.

Zatím ovšem marně. „Při každé příležitosti se jí snažím vysvětlit, že v přírodě pomáháme přežít pouze zdravým a kvalitním zvířatům, která jsou schopna rozvíjet stádo. A také chráníme naše lesy, protože zvěř v nich způsobuje velké škody. Zatím mě doprovází pouze na předávání nějakých cen ve střeleckých soutěžích a jednou se mnou byla na východním Slovensku v obci Habura na lovu jelenů. Stala se tam čestnou občankou a spřátelila s mnoha lidmi,“ dodal Lubomír.

Osudový muž byl jen jeden

Jiřina Bohdalová se poprvé zamilovala v sedmnácti letech do Břetislava Staše, který byl o tři roky starší a později se stal významným českým seismologem a geofyzikem. O sedm let později, když studovala třetí ročník DAMU, zjistila, že spolu čekají miminko.

Druhou a zřejmě největší lásku života prožila s hereckým kolegou Radkem Brzobohatým, s nímž se seznámila v roce 1964 na natáčení historického románu Hvězda zvaná Pelyněk. Ještě v témže roce spolu začali bydlet a šest let nato se vzali. Manželství však bylo bouřlivé a divoké. Oba byli temperamentních povah a hádky u nich doma byly na denním pořádku. Herečka na něj až chorobně žárlila, což Radka dohánělo k šílenství.

Když se během natáčení filmu Noční jezdec seznámil s o dvacet let mladší herečkou Hanou Gregorovou, pokušení neodolal. Zamiloval se, od Jiřiny utekl a podal žádost o rozvod. Manželství tak vydrželo necelých dvanáct let. U soudu se ale zachoval velkoryse a přenechal jí větší část majetku. To, že ji opustil, mu však „Bohdalka“ dlouho nedokázala zapomenout. Dokonce si tehdy vymínila, že s ním nebude točit žádný film, stát na jevišti nebo účinkovat v estrádě.

K usmíření došlo až po třiceti letech, když se nechala přemluvit k natočení společného filmu, který nesl název Vrásky z lásky, což se ukázalo téměř až jako symbolické jejich rozloučení. Premiéra byla v dubnu 2012, v září téhož roku, den před svými osmdesátými narozeninami, Radek náhle zemřel. „Byl to nejdůležitější muž v mém životě,“ řekla o něm herečka.

Tagy: