Brutální vražda mladé lékařky na Plzeňsku: Měl ji umlátit kolega, pak si pokusil podřezat žíly

Policisté z Plzeňského kraje se od neděle (20. října 2024) zabývají případem vraždy a pokusu o vraždu.

Násilná smrt mladé lékařky na Plzeňsku

Policisté z Plzeňského kraje se od neděle zabývají případem vraždy a pokusu o vraždu. V pondělí o tom informovali na sociální síti X s tím, že podezřelého zadrželi. Podle informací webu Novinky.cz má být zavražděnou mladá lékařka, pachatelem pak její kolega.

„Od včerejšího dne se v Plzeňském kraji zabýváme dalšími zvlášť závažnými zločiny vraždy, přičemž se v jednom případě jedná o vraždu ve stadiu pokusu, v druhém případě pak bohužel o dokonaný trestný čin,“ uvedli policisté v pondělí ráno na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrt na Tachovsku. Roztržka dvou mužů skončila tragicky, jeden druhého měl ubodat

Dodali, že muže, který je podezřelý z obou skutků, a který chtěl následně spáchat sebevraždu, zadrželi po násilném vstupu do bytu policisté ze zásahové jednotky. „Na případech pracují krajští kriminalisté,“ upřesnili policisté.

Podle nich prozatím není možné k událostem sdělit další konkrétnosti. „Informace však doplníme, až to s ohledem na trestní řízení bude možné,“ sdělili policisté.

Web Novinky.cz informoval, že zavražděnou ženou je mladá lékařka ve věku okolo 30 let. Tu měl ubít k smrti její pětačtyřicetiletý kolega – má jít o primáře jedné z  okresních nemocnic v Plzeňském kraji.

Policisté po něm pátrali od nedělního večera, kdy dostali informaci, že napadl a svázal do kozelce jinou ženu, kterou ten den navštívil v jejím bytě na severním Plzeňsku. Po obou činech si měl muž pokusit podřezat žíly.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Středoškolák ubodal v Brně muže 60 ranami. Takovou brutalitu jsem ještě neviděl, říká policista

Tagy:
policie vražda Twitter Plzeňský kraj trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost vyšetřování trestné činnosti