Nečekaná rána pro obyvatele Hor. 15letý Rus je chce vystěhovat z nově postavených domů

vesnice Hory

Obyvatelé Hor se bojí o bydlení

Nečekanou zprávu se dozvěděli obyvatelé vesnice Hory na Karlovarsku. Desítkám rodin hrozí, že je čeká vystěhování z nově postavených domků. O pozemky pod jejich domy se chce totiž soudit 15letý Rus, syn původního majitele. Tvrdí, že na ně nemají nárok kvůli zfalšování kupní smlouvy developerem.

„Původní majitel podle všeho zemřel a nyní se přihlásil jeho dědic, 15letý syn, který žádá pozemky zpět,“ popsala starostka dotčené obce Hory Lucie Hostašová (Klidné Hory) pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Koalice uspěla s korespondenční volbou v prvním čtení. Debaty poslanců trvaly desítky hodin

Teprve 15letý kluk je synem muže z Ruska, kterému parcely dříve patřily. Podle mladého dědice developer neměl na pozemky nárok a prodává něco, co mu nikdy nepatřilo. Skrze svého právníka sdělil, že někdo zfalšoval souhlas s jejich převodem. „Podle mého klienta se zřejmě jednalo o falzifikáty,“ okomentoval jeho právník Adam Černý pro CNN Prima NEWS.

Smlouva o koupi, kterou uzavřel jeho otec s developerem, má být podle něj neplatná, a tedy by měl mít nárok na pozemky výhradně on. Žalobu chce prý podat na všechny zúčastněné, tedy jak na developera, tak na nové majitele parcel.

Kupující neměli o problémech žádné tušení. Na katastru nemovitostí byl výhradní vlastník parcel daný developer. „Je to pro nás velká záhada. Předpokládali bychom, že pozemky bude nárokovat po firmě, která si je podle kupní smlouvy koupila,“ popsala starostka Hostašová pro CNN Prima NEWS. Zmíněná plánovaná žaloba se dotkne přes 55 pozemků v okolí Karlových Varů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Boj o korespondenční volbu

Tagy: