Německý farmář našel tělo mrtvého chlapce. Může se jednat o pohřešovaného šestiletého Ariana

Němečtí záchranáři v dubnu pátrali v okolí města Elm po pohřešovaném chlapci.

Ztracený chlapec v Německu

Farmář z městečka Behrste v Dolním Sasku narazil v pondělí na bezvládné tělo malého chlapce. Podle vyšetřovatelů by se mohlo jednat o ostatky šestiletého autistického Ariana, který žil v nedalekém městě Elm. Chlapec byl od dubna pohřešován. Jistotu vyšetřovatelům přinesou až testy DNA, uvedla německá média.

Zemědělec na tělíčko narazil náhodou na louce při obracení sena, upřesnil deník Bild. „Jeden kolega viděl něco ležet v trávě a zavolal mi, abych tam přijel. Když jsem dorazil, bylo mi hned jasné, co by to mohlo být,“ uvedl farmář Jan Schlesselmann.

ČTĚTE DÁLE: Autistický chlapec se udusil pizzou, nepomohla ani operace. Jeho orgány pomohly šesti dětem

Němečtí vyšetřovatelé se přiklání k možnosti, že by se mohlo jednat o tělo šestiletého Ariana, který byl přes dva měsíce nezvěstný. Chlapec trpěl autismem a pocházel z nedalekého města Elm, připomněl web NDR. Ostatky byly nalezeny pouhých dva a půl kilometru od domu, kde Arian se svými rodiči žil. Místo bylo podle úřadů důkladně prohledáno již v dubnu.

„Ano, policie prohledávala i můj pozemek. Policistům jsem říkal, jak je možné, že mrtvolu neobjevili, když byla tak dobře vidět,“ divil se Schlesselmann.

Pátrání po ztraceném chlapci sledovalo se zatajeným dechem celé Německo. Do akce byli zapojeni nejen policejní složky, ale také dobrovolníci a armáda. Záchranáři dokonce vypouštěli v lesích v okolí Elmu balónky naplněné héliem. Malý Arian byl podle Bildu balónky fascinován a pátrací týmy se tímto způsobem snažily chlapce přilákat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Ostravě funguje nový domov pro lidi s autismem. Zájem rodin je obrovský

Tagy:
Německo autismus Bild Německá demokratická republika Dolní Sasko