Trojnásobná vražda na Přerovsku krok za krokem. Podívejte se, jak střelec postupoval

Jak ve vražedném běsnění konal muž v Olšovci na Přerovsku? V sobotu měl zavraždit tři členy domácnosti a následně spáchat sebevraždu. V Olomouckém kraji jde o druhý případ vraždy v letošním roce. Redakce Krimi zpráv zmapovala jeho hrůzný čin.

Podle policistů se v onen osudný večer v rodinném domě v Olšovci odehrála scéna jako z hororu. Útočník ze žárlivosti nejprve bodl šroubovákem svoji 47letou přítelkyni do ruky a krku. Ta před ním po schodech utekla do prvního patra, kde se společně s dalšími členy rodiny schovala v jednom z pokojů.

Padesátiletý agresor si ale z auta přinesl nelegálně držený vojenský samopal, vrátil se do prvního patra a i přes zavřené dveře chladnokrevně zahájil palbu. Před sprškou střel neměli 77letá matka pobodané ženy, její stejně starý přítel ani 15letý chlapec šanci se schovat. Na místě byli mrtví.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza v Přerově, Kostelci i ve Svitávce. Rodinných tragédií v Česku poslední dobou přibývá

Přežila jen postřelená a pobodaná útočníkova přítelkyně, která pravděpodobně vyskočila z okna a jen v ponožkách běžela lesem do nedaleké restaurace, odkud zavolala pomoc. Její partner, a v tu chvíli už i několikanásobný vrah, ji pak v domě ještě hledal. Když neuspěl a slyšel přijíždět policisty, schoval se do nedaleké strže, kde následně spáchal sebevraždu.

Tragická událost zasáhla celou obec. „Šlo o hodné a slušné lidi, oba synové se dobře učili,“ uvedla pro CNN Prima NEWS sousedka. Tragédii připomnělo v neděli v 10:00 stručné smuteční hlášení obecního rozhlasu, podle kterého zemřel obyvatel obce. Další tři mrtví údajně nepocházeli z Olšovce.

V Olomouckém kraji jde o druhý případ vraždy v letošním roce. Loni policisté v regionu evidovali 13 vražd, z toho pět ve stadiu pokusu a jednu ve stadiu přípravy.

Tagy: