Nové informace o tragédii na Přerovsku. Muž měl zabít tři členy domácnosti, pak i sebe

Kriminalisté od sobotního večera vyšetřují v Olšovci na Přerovsku násilnou smrt čtyř lidí. Mezi mrtvými je i muž podezřelý z tohoto násilného činu. Údajně měl zavraždit tři členy domácnosti a následně spáchat sebevraždu. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Veřejnosti nehrozí žádné nebezpečí, dodali policisté na svých sociálních sítích.

Tragická událost se odehrála v sobotu pozdě večer v obci Olšovec, která má zhruba 500 obyvatel. „Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Tragická událost si vyžádala čtyři lidské životy, včetně života podezřelého muže. Okolnosti, stejně jako motiv činu, jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedla policie na Twitteru.

„Na místě události zasahovaly dvě výjezdové skupiny z Hranic, tým rychlé lékařské pomoci a rychlé zdravotnické pomoci. Na místě byly ohledány tři zemřelé osoby. Následně pak po druhé hodině ranní vyjížděl lékař z Hranic provádět koronerskou službu k dalšímu nalezenému tělu,“ sdělila redakci CNN Prima NEWS mluvčí záchranářů Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

K tragické události poskytl vyjádření i starosta obce, kde se mnohonásobná vražda odehrála. „Je to pro nás obrovská tragédie,“ sdělil redakci CNN Prima NEWS starosta Olšovce Antonín Folter, který byl na místě celou noc. Případ dál nechtěl podrobněji komentovat.

V neděli ráno v malé obci nedaleko Hranic na Přerovsku vládl klid a nic nenasvědčovalo tomu, že v sobotu večer násilnou smrtí vyhasly čtyři lidské životy. Sobotní tragickou událost připomnělo v 10:00 stručné smuteční hlášení obecního rozhlasu, podle kterého zemřel 77letý obyvatel obce. Další tři mrtví údajně nepocházeli z Olšovce.

Reportérce CNN Prima NEWS se podařilo vyzpovídat jednu z místních, která je celou situací šokována. „Sanitka, spoustu policistů, helikoptéra, jednoduše hrůza,“ popsala žena z Olšovce vyšetřování neštěstí, které se stalo jejím sousedům. Ona ani její manžel netušili, co se v onu osudovou noc odehrálo. Vůbec je nenapadlo, že by členové rodiny, kterou nikdo nepokládal za problémovou, mohli být mrtví. „Šlo o hodné a slušné lidi, oba synové se dobře učili,“ dodala šokovaná sousedka.

V kraji letos nejde o první vraždu

V Olomouckém kraji jde o druhý případ vraždy v letošním roce. Loni policisté v regionu evidovali 13 vražd, z toho pět ve stadiu pokusu a jednu ve stadiu přípravy.

Jedna z loňských vražd měla tři oběti, šlo o případ v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Obžalovaný muž se za ni již zodpovídá před soudem. Krajský soud v Brně mu nedávno uložil doživotní trest. Tehdy devětadvacetiletý muž zavraždil bratra, sestru a otce. Muž se k činu přiznal, uvedl, že nenávist zvítězila.

Ve čtyřech loňských případech šlo o vraždy mezi členy rodiny. Ve zbylých skutcích šlo o osoby, které se vzájemně znaly, nebyly však v příbuzenském vztahu.

Tagy: