Turistům vstup zakázán. Oblíbený italský ostrov přistoupil k ráznému kroku, není voda

Oblíbený italský ostrov Capri zakázal turistům vstup kvůli problémům se zásobováním vodou z pevniny. Starosta města Capri Paolo Falco zákaz vydal ráno, a přiměl několik trajektů mířících na ostrov u pobřeží Neapole v jižní Itálii, aby se otočily. Později Falco nařízení zmírnil a uvedl, že na Capri budou vpouštěni turisté, kteří tam mají zarezervovaný hotel, obyvatelé ostrova a lidé, kteří na ostrově mají druhý domov, napsala agentura Reuters.

Vodárenská společnost na Capri uvedla, že ve čtvrtek došlo na pevnině k technickému problému. Ten byl sice již vyřešen, problémy s dodávkami vody na Capri ale přetrvávají. Starosta Falco řekl, že nádrže na ostrově jsou postupně vyčerpávány, a varoval před nouzovou situací. „Situace by se dále zhoršila příchodem tisíců turistů, kteří každý den na Capri připlouvají,“ řekl s tím, že bez dodávek vody není možné pro turisty zaručit základní služby.

ČTĚTE TAKÉ: Ohromný žralok vyděsil turisty v oblíbené destinaci Čechů. Predátor plaval kousek od břehu

„Připravujeme méně restriktivní nařízení, které umožní vstup rezidentům, lidem, kteří mají na Capri druhý domov a často mají vlastní nádrž, a také turistům, kteří mají zarezervovaný hotel. V takovém případě bude odpovědností hotelu postarat se o to, aby měli vodu,“ prohlásil Falco. Obyvatelé ostrova mají podle něj nárok na 25 litrů pitné vody na domácnost z cisterny.

Capri, známé svými bílými vilami, pobřežím se zátokami a luxusními hotely, patří k nejpopulárnějším italským ostrovům. Na ostrově žije zhruba 13 tisíc obyvatel, v létě sem ale přijíždí, často jen na jednodenní výlet, velké množství turistů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Česko je prošpikované podvodnými cestovkami, varoval Papež. Poradil snadný krok, jak nenaletět

Tagy: