Proč otec střelce nic netušil, nechápe expertka. Vysvětlila, proč vraždil právě v Klánovicích

Klánovice po dvojnásobné vraždě zavalil smutek a strach.

Bývalá kriminalistka promluvila o střelci z FF UK

Policie nadále vyšetřuje střelbu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) v Praze. Kromě motivu visí otazník také nad tím, kde střelec vzal takový arzenál zbraní, které v jeho domě policisté našli. „Muselo to stát velké množství peněz,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS bývalá kriminalistka Jiřina Hofmanová.

„Jak je možné, že otec, který dokonce pracoval v oblasti bezpečnosti, nezjistí, že má jeho syn větší množství zbraní? Že má dokonce i výbušniny? To muselo stát velké množství peněz,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS Hofmanová.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté našli v domě střelce z univerzity dopis. Přiznal se v něm k vraždám v Klánovicích

Neznámý je zatím i motiv vraždy vlastního otce. Mohla tomu předcházet konfrontace? Mohl otec zjistit, že jeho syn je vrahem z Klánovického lesa? To vše budou policisté vyšetřovat. Je ale obtížné říct, zda na všechny otázky dostanou odpovědi.

Kriminalistka naznačila, že vrah tušil, jak budou policisté pracovat. „Dvojnásobnou vraždu spáchal pachatel ve velké vzdálenosti od svého bydliště. To znamená, že velice dobře počítal s tím, jak bude policie pracovat, že okruh podezřelých se bude rozšiřovat pomalu,“ vysvětlovala.

Policisté už sdělili, že nemohli pracovat rychleji – měli okruh 4 000 podezřelých. Kriminalistka jejich práci hájila. „Policie konala velice dobře. Informace, které měli, byly velice vágní. Když se mají chytnout správné linie, tak to trvá hrozně dlouho. Bylo nasazeno velké množství lidí. Musím smeknout před tím, co policie udělala,“ dodala Hofmanová.

PODÍVEJTE SE: Střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy se dotkla i domácích politiků

Tagy: