Nechoďte do Kunratického lesa, radí ženám policie. Násilníka ještě nedopadla, posiluje hlídky

Policisté v úterý dopoledne prohledávali Kunratický les. Pátrali po stopě v souvislosti se znásilněním, které se na místě den předtím stalo.

Nové informace kolem případu znásilnění v Kunratickém lese

Kriminalisté zatím stále nedopadli muže, který v pondělí v Kunratickém lese znásilnil sedmatřicetiletou ženu. Aktuálně by ale podle nich nemělo hrozit nebezpečí. Ženám policisté doporučují, aby do lesa nechodily samy a kvůli větší bezpečnosti posílili v okolí lesa hlídky.

„Před malou chvílí jsem hovořil s pražským policejním mluvčím Richardem Hrdinou, který potvrdil, že by aktuálně nemělo hrozit žádné nebezpečí. Nicméně i tak policisté hlavně ženám doporučují, aby do Kunratického lesa nechodily samy, a to alespoň do doby, než se hledaného muže podaří najít,“ uvedl redaktor CNN Prima NEWS Jaroslav Kasnar.

ČTĚTE TAKÉ: Záběry zběsilé honičky v Brně: Řidič byl pod vlivem pervitinu, policie musela pohrozit zbraní

I přes doporučení kriminalistů však podle něj v lese sportovalo mnoho lidí, a to i potmě. O tragické události, která se na místě stala, buď nevěděli, nebo neměli strach, uvedl redaktor CNN Prima NEWS.

„Policisté z preventivních důvodů v okolí i v samotném Kunratickém lese posílili hlídky, které dohlížejí na bezpečnost. K dispozici mají také popis muže, po kterém pátrají,“ dodal Kasnar.

K přepadení mělo dojít podle informací zveřejněných policií na sociální síti X v pondělí kolem půl osmé večer. „Desítky policistů společně s kriminalisty v současné chvíli prohledávají Kunratický les, kde neznámý muž přepadl ženu a znásilnil ji. Policisté zde pátrají po jakékoliv stopě, která by je dovedla k hledanému pachateli,“ uvedla policie v úterý po 12. hodině.

Kolem půl třetí odpoledne policisté oznámili, že pátrací akci ukončili. Muž je odhadem ve věku kolem 35 let, vysoký 180 až 190 centimetrů a má krátké hnědé kudrnaté vlasy. V době incidentu měl na rukou modré latexové rukavice a silně zapáchal.

V souvislosti s pátráním po pachateli policie prosí širokou veřejnost o pomoc. V případě, že máte jakékoliv informace k hledanému muži, nebo jste se také stali obětí napadení v Kunratickém lese, zavolejte na linku 158, vyzývá.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Surový útok v Chrudimi: Mladík kopal bezdomovce do hlavy, pak vytáhl nůž. Podezřelý je ve vazbě

Tagy:
les policie muž nebezpečí znásilnění žena pátrání Praha Policie České republiky Kunraticko-michelský les