Nejhorší místo činu, jaké jsem viděl. Masakr v Chicagu otřásl i zkušenými policisty

Romeo Nance měl ve státě Illinois zavraždit několik lidí (22. 1. 2024).

Masakr v Chicagu

Američtí policisté dva dny pátrali po muži, který podle nich v Illinois zastřelil osm lidí. Vraždy se staly na více místech, některé oběti se ale mezi sebou znaly. Když policie 23letého podezřelého vypátrala, zbraň otočil proti sobě. Místní policista, který ve službě strávil již téměř 30 let, přiznal, že nikdy neviděl horší místo činu. O incidentu informovala americká média.

Obličej Romea Nance ukazovaly televizní stanice v USA s varováním, že je nebezpečný, ozbrojený a na útěku. Policisté byli přesvědčeni, že právě on zavraždil sedm lidí na předměstí Chicaga. „Jsem u policie už 29 let. Toto je pravděpodobně nejhorší místo činu, na kterém jsem kdy byl,“ vylíčil podle ABC News na tiskové konferenci hrůzné následky střelcova řádění policejní náčelník William Evans. „Je to prostě děsivé. Je mi z toho úzko, zvlášť když se to stalo hned za rohem mého domu,“ přidala se otřesená sousedka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie v Norwichi. V domě našli čtyři ubodaná těla, mezi oběťmi jsou i dvě malé dívky

Všechny oběti žily ve dvou sousedících domech, jednalo se o členy jedné rodiny. Policie se pachateli dostala na stopu díky záznamům z kamer. „Na začátku vyšetřování se nám podařilo identifikovat podezřelé vozidlo,“ vysvětlil policista Dan Jungles.

Po stejném autě přitom už policisté pátrali i v souvislosti s jinou vraždou, která se stala o den dříve. Když muži zákona přijeli na místo střelby, našli dvě zraněné osoby. Osmadvacetiletý muž původem z Nigérie byl zraněn těžce. „Tekla mu krev z hlavy. Záchranka ho odvezla do nemocnice, kde svým zraněním podlehl,“ doplnil Jungles.

Policie vypátrala útočníka nedaleko texaského San Antonia. Dostihla ho na čerpací stanici, kde při konfrontaci otočil zbraň proti sobě. „V tuto chvíli nemáme žádný motiv. Vyšetřování stále probíhá,“ uvedl Evans.Podle policie mohl mít mladík na svědomí obětí ještě více. Jsou přesvědčeni, že z okénka auta postřelil muže, který šel po ulici.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útočník chlapce v Mostě bodl nožem, tvrdí policie. Podala návrh na obžalobu

Tagy: