Procházela přeměnou z ženy na muže. I kvůli tomu ubodala vražedkyně ženu v pražském obchodě

Michelle Sudků

HLASY ZLOČINU, Michelle Sudků

Mimořádný případ, kde chybovala policie, ale čisté svědomí ve finále neměli ani lékaři. V dnešní době by se možná zdálo skoro zakázané o tom mluvit, ale mluvit se o tom musí — Michelle Sudků své vraždy spáchala nejspíš hlavně kvůli tomu, že procházela přeměnou z ženy na muže. Její příběh řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

„Změna pohlaví je dneska módní, Michelle Sudků ukázala jeho nejnebezpečnější rozměr,“ říká Jakub Kvasnička. „Neříkáme samozřejmě hystericky, že každý, kdo prochází tranzicí, je potenciální vrah, ale je potřeba mluvit i o těch největších rizicích, které se v přeměně pohlaví skrývají. Zvláště pak, pokud to už předtím člověk nemá v hlavě úplně v pořádku,“ dodává.

Krimi videopodcast HLASY ZLOČINU se zaměřuje na největší kriminalistické kauzy v českých dějinách. Své síly při přípravě projektu spojili dlouholetý reportér a editor Krimi zpráv Václav Janata a vedoucí publicistiky CNN Prima NEWS Jakub Kvasnička, jenž zpovídal nejznámější figury českého podsvětí.

Příběh Michelle Sudků je poměrně čerstvý a známý. Po propuštění z bohnické psychiatrické léčebny zavraždila v pražském Tescu náhodně vybranou paní. „Chtěla jsem přeměnu dovršit. A pak bum, agrese. Otevřela se mi sexuální deviace. Měla jsem kocoura, týrala jsem ho, pak vygradovaly hormony. Opaskem jsem ho uškrtila. Cítila jsem zvláštní auru, chtěla jsem se s jeho mrtvým tělem pomilovat, ale neudělala jsem to,“ vysvětlovala Sudků, které nepořádek v hlavě udělala hormonální léčba, respektive vygradovala její agresivitu, která v ní dřímala. Měla vůbec dostat ke změně pohlaví lékařské svolení?

„I odborné posudky mluvily o tom, že hlavním důvodem její zvýšené agrese byla tranzice,“ říká Václav Janata. „Toužila být mužem a pod lékařským dozorem zahájila proces změny pohlaví. Lékaři však po čase její transformaci zastavili. A právě pod vlivem mužských hormonů se začala projevovat její dříve neobjevená agresivita. Hormony musela vysadit, agresivita jí zůstala,“ dodává.

Jak pochybili policisté? A jak lékaři, pokud vůbec? Co o sobě říká sama Sudků? A jak probíhala její tranzice? Sledujte další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU, který najdete v úvodním videu článku.

Tagy:
Václav Janata vražda obchod hormon Tesco podcast Praha agresivita změna pohlaví Michelle Sudků Jakub Kvasnička Hlasy zločinu videopodcast tranzice