Novotný z Oktagonu: Nevíme, co je s Karlosem. Šel tam zemřít, po zápase nemohl pořádně mluvit

Zdravotní stav poraženého MMA bijce Karlose Vémoly po sobotním velkolepém zápase s protivníkem Patrikem Kinclem zůstává velkou neznámou. „Nevíme, co s Karlosem je. Nevíme, jestli jel do nemocnice, nebo co se přesně stalo. Nemohl pořádně mluvit. Každopádně s ním není nic dobrého,“ sdělil fanouškům bojových sportů promotér Ondřej Novotný na Instagramu. Vémola byl prý připraven v ringu zemřít, výsledek zápasu je proto podle něj pro bojovníka velkou prohrou.

Nehledě na případná fyzická poranění, která mohl Vémola utržit, podle organizátorů pro něj nebude lehké ani psychické vyrovnání s výsledkem zápasu. „Velká prohra je velká prohra,“ shrnul promotér Novotný. „Bude strašně těžké spolknout tu pilulku,“ přitakal mu na videu jeden ze zakladatelů Oktagonu MMA Pavol Neruda. „Ten, kdo prohraje, ztratí strašně moc,“ zhodnotil již dříve Neruda ve speciálním vysílání na CNN Prima NEWS Vémola vs. Kincl: Cesta za titulem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Terminátor Vémola na šrot a Patrik „Koudelka“ Kincl. MMA zápas roku strhl lavinu vtipů

Řada dalších zápasníků podle Novotného očekávala vítězství Vémoly: „Někteří nechtěli, abych to říkal, ale je strašně zajímavé, kdo všechno si myslel, že Karlos vyhrál.“ I samotného promotéra finální výsledek zápasu, který skončil na body, překvapil. „Byl bych překvapený, kdyby to tak nedopadlo. 5:0 mi přijde mimo mísu. To v mém světě není vůbec reálné, ale nejsem rozhodčí. Patrik zvítězil zaslouženě, takže gratulace,“ zhodnotil Novotný.

Kincl „zničil“ Vémolův obličej

Z hlediska aktivity by v zápase zřejmě vyhrál Vémola, jenže na základě úderů měl jasnou převahu Kincl, který po 25 minutách „zničil“ Vémolův obličej tak, že ani na jedno z očí skoro neviděl. Tento faktor se ukázal nakonec rozhodujícím.

Kincl zvítězil na body, což Vémolu očividně vykolejilo. Terminátor odešel z ringu předčasně, dlouholetému rivalovi ani nepodal ruku. Podle informací CNN Prima NEWS zamířil rovnou do nemocnice.

Vítěz zápasu zároveň po úspěchu nečekaně vyzval další legendu bojových sportů Attilu Végha. „Attilko, asi jsi přišel o prosincovej zápas (s Vémolou). Chcete mě?“ zavtipkoval Kincl. Nepřímá výzva překvapila zápasníka i promotéra organizace Oktagon Novotného. Že by k zápasu Végh vs. Kincl mohlo dojít, však ani jeden z nich nevyloučil.

Tagy: