RADAR: Česko zasáhl déšť, ženou se i bouřky. Podívejte se, jak bude u vás

Slunný víkend vystřídá zatažená obloha a přeháňky, které v některých oblastech mohou být i sněhové. Od úterý navíc začnou nejvyšší teploty klesat a v noci může i mrznout.

Počasí v Česku ovlivní brázda nízkého tlaku vzduchu a s ní spojená studená fronta, která přechází přes střední Evropu. V pondělí bude oblačno až zataženo a na většině území se vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť. V odpoledních hodinách bude od západu srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou na 12 až 16 °C, na severovýchodě až na 18 °C. Vát bude mírný jižní až západní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Noc na úterý bude oblačná až zatažená. Na západě a východě území se může vyskytnout déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty klesnou na 8 až 4 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti pak až na 2 °C. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přijde nejteplejší rok v historii? Nečitelný jev může vést ke změnám počasí po celém světě

V úterý bude převážně oblačno a během dne se na většině území vyskytnou přeháňky, které mohou být v oblastech nad 800 m i sněhové. Ojediněle se mohou objevit také bouřky. Ve večerních hodinách bude oblačnosti i srážek ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou na 9 až 13 °C, na jižní Moravě až na 15 °C. Vát bude slabý severozápadní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

Situaci nejen ve svém kraji můžete sledovat na radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť a bouře.

Oblačno až zataženo předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu také na středu. Zejména na severu se vyskytnou přeháňky, které mohou být v oblastech nad 500 m i sněhové. V noci se budou teploty pohybovat okolo 3 až −1 °C, přes den pak dosáhnou na 8 až 12 °C. Vát bude severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami. V noci mohou teploty klesnout až k −3 °C. Přes den se pak budou pohybovat mezi 11 až 15 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo západní vítr do 4 m/s.

Tagy: