Velmi smutná zpráva pro Hollywood. Zemřel představitel Apollo Creeda z Rockyho

Filmový svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 76 let ve čtvrtek zemřel Carl Weathers, herec proslulý rolí Apolla Creeda ve filmech o Rockym.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že Carl Weathers zemřel. Carl byl výjimečný člověk, který prožil výjimečný život. Svým přínosem pro film, televizi, umění a sport zanechal nesmazatelnou stopu a je uznáván po celém světě a napříč generacemi. Byl to milovaný bratr, otec, dědeček, partner a přítel,“ uvedla hercova rodina v prohlášení podle webu Sky News. Dodala, že zemřel ve spánku ve čtvrtek 1. února.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel slavný britský moderátor, bylo mu 50 let. Bojoval s odvahou, řekla o nemoci rodina

Weathers se stal oblíbenou hvězdou akčních filmů a komedií, hrál například v klasických filmech Predátor s Arnoldem Schwarzeneggerem nebo Rivalové s Adamem Sandlerem. Jeho nejslavnější rolí byl Apollo Creed v sérii Rocky. „Díky tomu se dostanete na mapu a uděláte kariéru, abych tak řekl. Ale je to jednorázový úspěch, takže na něj musíte něčím navázat. Naštěstí těch filmů přibývalo a Apollo Creed se dostával stále více do povědomí lidí a byl vítán v jejich životech, a to byl prostě ten správný chlap ve správný čas,“ řekl Weathers v roce 2017 pro The Daily Beast.

Naposledy hrál v hitu společnosti Disney+ „Mandalorian“, kde se objevil ve všech třech sériích.

Smutná zpráva zasáhla také herce Adama Sandlera. „Opravdový velikán. Skvělý táta. Skvělý herec. Skvělý sportovec. Vždycky s ním byla taková legrace. Zatraceně chytrý. Pekelně loajální. Pekelně vtipný. Miloval své syny víc než cokoli jiného. To je chlap! Všichni ho milovali. S manželkou jsme s ním zažili ty nejlepší chvíle, kdykoli jsme ho viděli. S láskou celé jeho rodině, Carl bude vždy známý jako skutečná legenda,“ napsal Sandler na sociální síti X.

Weathers hrál také americký fotbal na Státní univerzitě v San Diegu, kde vystudoval divadelní vědu. V roce 1970 dokonce odehrál jednu sezónu v NFL za tým Oakland Raiders. Po působení u Raiders nastoupil do kanadské fotbalové ligy, kde hrál dva roky a zároveň si mimo sezónu dodělával studia na Sanfranciské státní univerzitě. V roce 1974 získal bakalářský titul v oboru dramaturgie.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Válka o dědictví se změnila v boj o Delonův život. Soud musel zasáhnout do sporu o péči

Tagy:
film herec Sylvester Stallone Rocky Sky News Predátor Carl Weathers