Zemřel slavný britský moderátor, bylo mu 50 let. Bojoval s odvahou, řekla o nemoci rodina

Ve věku 50 let zemřel anglický televizní moderátor Jonnie Irwin. Podle webu Sky News o tom informovala jeho rodina. Irwinovi byla v roce 2020 diagnostikována rakovina, přičemž mu lékaři sdělili, že mu zbývá pouhých šest měsíců života.

Jonnie Irwin uváděl známé pořady A Place in the Sun na Channel 4 a Escape to the Country na BBC. V roce 2020 mu byla diagnostikována rakovina v posledním stádiu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Broadway zhasla. Zemřela její královna Chita Riveraová, Obama ji ocenil medailí svobody

„S těžkým srdcem sdílíme zprávu o Jonnieho úmrtí. Byl skutečně pozoruhodnou duší, bojoval s rakovinou s neochvějnou silou a odvahou,“ uvedla jeho rodina v prohlášení podle webu Sky News. Dodala, že v těžké chvíli prosí o soukromí. „Jonnie nám sice zmizel z očí, ale jeho láska, smích a vzpomínky budou žít dál. Odpočívej v pokoji, drahý Jonnie. Budeš nám velmi chybět, ale nikdy na tebe nezapomeneme,“ dodala rodina.

Moderátor o své nemoci otevřeně hovořil od okamžiku, kdy mu byla diagnostikována, v naději, že tím inspiruje ostatní, aby „vytěžili z každého dne maximum“. Irwinovi bylo původně řečeno, že mu zbývá pouhých šest měsíců života.

PODÍVEJTE SE: Unikla holokaustu, teď viní Izrael z utrpení v Gaze. Nepoučili jsme se, běduje „Wintonova dcera“

Tagy: