Pepco stahuje z prodeje oblíbenou hračku pro malé děti. Hrozí jim úraz, varuje obchodník

Řetězec Pepco stahuje z prodeje další nebezpečný produkt – dětskou tříkolovou koloběžku se svítícími koly. Výrobek totiž nevyhovuje normě ohledně mechanických vlastností, která se týká požadavků na výrobky pro děti mladší tří let. Na svém webu o tom informoval sám obchodní řetězec.

Obchodní společnost Pepco na svém webu sdělila, že zrušila prodej tříkolových koloběžek se svítícími koly pro malé děti. Údajně nevyhovují stanovené normě o mechanických a fyzikálních vlastnostech (EN 71-1). Pepco prosí zákazníky, kteří si produkt zakoupili, aby ho vrátili na nejbližší prodejnu. Zástupci řetězce rovněž uvedli, že peníze za nákup koloběžky zákazníkům vrátí i bez předložení účtenky.

ČTĚTE TAKÉ: Druhé dítě Pavel nepozná. Po kruté ráně se těhotná Kristýna sama stará o syna, vznikla sbírka

Norma, podle které je koloběžka problematická, se věnuje již zmíněným metodám testování mechanických a fyzikálních vlastností hraček určených i pro děti mladší tří let, píše web Technické normy ČSN. Problém u výrobku prodávaného řetězcem Pepco spočívá v tom, že návody a označení dostatečně neupozorňují na rizika při jeho užívání. U malých dětí proto hrozilo nebezpečí úrazu.

Není to první případ, kdy obchod musel stáhnout z prodeje zboží pro děti. V dubnu například společnost oznámila zrušení prodeje dívčích bodyček s potiskem Minnie Mouse. Oblečení představovalo riziko udušení v důsledku uvolnění malých částí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Skrytá nebezpečí. Hřiště v Česku mohou obsahovat jedovaté uhlovodíky, těžko se odhalují

Tagy: