Druhé dítě Pavel nepozná. Po kruté ráně se těhotná Kristýna sama stará o syna, vznikla sbírka

Rodině 47letého Pavla se během chvíle změnil život. Byl pátek 29. března, když otec dvouletého syna a manžel těhotné manželky Kristýny náhle zemřel. Chvíle, kdy se rodina měla těšit na dalšího potomka, zastínila osobní tragédie. Pomocnou ruku mladé vdově a chlapečkovi podali přátelé a nejbližší, kteří na platformě Donio založili sbírku. Věří, že ačkoliv nemohou finance vrátit život milovanému člověku, budou využity k zajištění rodiny, kterou zde zanechal.

„V pátek 29. března 2024 náhle odešel ve věku 47 let Pavel Konývka. Veliký sympaťák, nesmírně ochotný, obětavý, pracovitý a milující člověk. Oblíbený kolega, parťák, kamarád, ale hlavně táta dvouletého Pavlíčka a manžel Kristýny, která je navíc v požehnaném stavu,“ popisují Pavla nejbližší na platformě Donio.

ČTĚTE TAKÉ: Roky toužila po dítěti a tlak okolí rostl. Díky IVF Katka porodila dceru, pak přišel „zázrak“

Na den, kdy milovaný otec a manžel zemřel, se nedalo nijak připravit. Život mu ukrátila náhlá a nečekaná zdravotní komplikace. „Když byla rodina pohromadě, měl tatínek několik zaměstnání a brigád, aby jí dopřál co nejlepší podmínky pro život. A aby měl malý Pavlíček co nejhezčí dětství. Před pár měsíci přišla radostná zpráva, že bude mít Pavlíček sourozence. Toho už tatínek nepozná a on nebo ona už nepozná svého tatínka,“ pokračují blízcí.

Náklady budou narůstat

Ačkoliv nemohou finance vrátit milovanému člověku život, rozhodli se přátelé a rodina touto cestou manželce Kristýně se synem a nenarozeným druhým potomkem pomoci. Na platformě Donio vznikla sbírka s cílem podpořit pozůstalé při financování jejich základních potřeb, kterých po narození miminka přibyde.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Poprvé rakovinu porazila, teď se zákeřná nemoc vrátila. Pro samoživitelku Helenu vznikla sbírka

„Pomůžeme v nelehké situaci mladé mamince Kristýně, synovi Pavlíčkovi a potomkovi, který teprve přijde na svět. Pomůže jim se lépe vyrovnat s náhlým odchodem jejich tatínka. Náklady budou postupem času rodině narůstat,“ konstatují nejbližší.

Konkrétně budou vybrané finance využity ke splacení zbývajícího úvěru na vozidlo, které dosud splácel tatínek, k nákupu kočárku a dalších nezbytných potřeb pro miminko, které přijde na svět, a pro potřeby dvouletého Pavlíčka. Zejména na dětskou výživu a drogerii.

Pokud i vy chcete pozůstalým pomoci překlenout nejtěžší období, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Donio. „Ukažme, že nám jejich osud není lhostejný,“ dodává rodina a přátelé.

Tagy: