Děsivá nehoda na Strakonicku: Řidička smetla skupinu cyklistů včetně dětí. Zasahoval vrtulník

Vážná nehoda na Strakonicku

Auto srazilo skupinu dětí na kole

Při nehodě na Strakonicku narazilo auto do skupiny cyklistů, mezi nimiž byly převážně děti. Tři utrpěly lehčí zranění, těžší zranění má dospělý, který je na kole doprovázel. O nehodě informovali policisté na sociální síti X. Na místě zasahoval vrtulník záchranné služby, dodali.

Nehoda se stala v pondělí odpoledne u Katovic na Strakonicku. Srážku zřejmě způsobila žena ve vozidle, která se vyhýbala protijedoucímu autu.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá nehoda na Slovensku: Patrik zemřel v převráceném autě, na záchranu čekal pět hodin

Skupinu cyklistů tvořil větší počet dětí. Zraněného muže dopravil do nemocnice vrtulník záchranářů. Novináře o tom informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Podle záchranářů jel muž na kole bez přilby, utrpěl poranění hlavy a zad. „Muž, který skupinu vedl, správně jel na posledním místě a děti měl před sebou. Apelujeme na řidiče, aby v období prázdnin počítali se zvýšeným počtem cyklistů a dodržovali bezpečné vzdálenosti,“ řekl Matzner.

Na jihočeských silnicích se v pondělí už jedna tragická nehoda stala. Ráno zemřel u Protivína na Písecku řidič osobního auta, které se srazilo s nákladním vozem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vlak ve Vršovicích srazil ženu. Policisté mluví o sebevraždě, 120 lidí bylo evakuováno

Tagy: