Rozbouřené moře stáhlo mladou Rusku, ukazuje video. Vymstila se jí touha po efektních fotkách

Touha po efektních portrétech s rozbouřeným mořem v pozadí stála život teprve dvacetiletou Rusku. Během dovolené ve městě Soči se i přes varování úřadů před nebezpečným počasím vydala k Černému moři. Vlny ji však nemilosrdně stáhly do hlubin. Celé neštěstí natočili přihlížející lidé. Záchranáři po dívce marně pátrali. Tělo turistky moře vyplavilo až po pěti dnech, informují ruská média.

Turistka odletěla do ruského lázeňského města Soči z Lipecké oblasti. Druhý den po příletu se navzdory bouřce a silným vlnám vydala na pláž, píše web RuNews24. Město Soči navíc v souvislosti s varováním meteorologů doporučilo obyvatelům a hostům letoviska, aby se k moři nepřibližovali, uvádí Gazeta.ru.

ČTĚTE TAKÉ: Útok v Dagestánu si vyžádal život 15 policistů, zemřeli i civilisté. Pátrá se po komplicích

Dvacetiletá dívka přesto zatoužila po fotkách s rozbouřeným mořem v pozadí, řekl pro telegramový kanál Kub Mash muž, který ji měl doprovázet. Hon na fotky však skončil tragicky.

Celé neštěstí zachytilo video, které koluje po internetu. Muž a žena pobíhají po pláži, i když jsou vlny čím dál tím masivnější. Objímají se a společně si lehají do rozbouřené vody. Ta je od sebe nakonec oddělí a ženu strhne s sebou. Muž pak pobíhá po břehu a zřejmě se pokouší ženu zachránit, zatímco ji divoké vlny unášejí pryč. Později muž podle zmíněného kanálu Kub Mash sdělil, že jí nemohl nijak pomoci, protože na břehu nebyly žádné záchranné kruhy.

Záchranáři dívku několik dní marně hledali. Ve čtvrtek 20. června našli v Černém moři utopené tělo. Podle ruského ministerstva pro mimořádné situace se pravděpodobně jedná právě o ženu z videa. Úřad o tom informoval na Telegramu s tím, že teprve musí ověřit totožnost. Moře vyplavilo tělo před pláží Zelenaja Rosča, několik kilometrů od pláže Riviéra v Soči, kde dívka zmizela, informuje telegramový kanál Mash.

Server Gazeta.ru v souvislosti s tragickým případem dvacetileté dívky píše rovněž o tom, jak se zachovat v podobné situaci. Podle záchranáře Eduarda Chalilovova, kterého web oslovil, je zásadní zachovat klid. „Člověk by měl zůstat na vodě, snažit se, aby ho vlny nezalily a ujistit se, že je vidět a slyšet,“ poradil. Dodal, že lidé nebezpečí vody a živlů obecně často podceňují.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Jdete na záchod a přijdete o nohu. Ruské drony shazují miny na Ukrajince, ti slibují odplatu

Tagy: