Kate vsadila na staré šaty, aby udržela tajemství. Nečekaně pak zaujala Williamovo místo

Trooping the Colour se účastnila i princezna Kate.

Karel III. oslavil narozeniny

Princezna Kate na sobotní slavnosti Trooping the Colour vynesla šaty, které již v minulosti oblékla, aby se až do poslední chvíle podařilo utajit, že se akce účastní. Magazínu Page Six to řekla ředitelka módního blogu Telegraph Bethan Holtová. Zasvěcený zdroj z paláce pak prozradil důvod, proč Middletonová na balkóně Buckinghamského paláce stála vedle krále Karla III. místo prince Williama.

Podle zdroje z blízkého okolí královské rodiny byla princezna Kate během Trooping the Colour na balkóně Buckinghamského paláce po boku krále Karla III., aby rodina ukázala, že si je dvojice členů po diagnostikované rakovině mimořádně blízká, napsal magazín Page Six na základě svého zdroje.

ČTĚTE TAKÉ: Řeč těl prince Williama a Kate: Expertka popsala jejich vztah po diagnóze rakoviny

K účasti na akci dopomohl i její zdravotní stav. Kdyby se princezna z Walesu necítila dobře, měla prý připravený náhradní program. O plánu dorazit na veřejnou oslavu králových narozenin vědělo jen minimum lidí. Tchána údajně telefonátem, kde mu ho nastínila, potěšila.

Aby se podařila princeznina účast utajit, rozhodla se nezajišťovat si nové šaty a vynesla ty, které oblékla již v minulosti – v předvečer loňské korunovace krále Karla III. „Jen díky tomu, že Kate upravila starší oděv, mohlo tajemství zůstat jen mezi jejími nejbližšími a nejdůvěryhodnějšími,“ citoval portál Bethan Holtovou, ředitelku módního blogu britského Telegraphu.

Na ceremonii oblékla bílé šaty návrhářky Jenny Packhamové doplněné černě lemovanou ozdobou na krku a černým páskem. Vlasy měla vyčesané do drdolu pod bílým kloboukem od Philipa Treacyho. Outfit doplnila perlovými náušnicemi Cassandra Goad Cavolfiore, které si vzala na křtiny prince Louise v roce 2018 a na loňský Wimbledon. Nechyběla ani brož pluku Irské gardy, čímž připomněla svou roli plukovnice.

Princezna z Walesu nadále spolupracuje se svou dlouholetou stylistkou Natashou Archerovou. „Kate má doma krejčí, kteří jí vždy pomohou k dokonale padnoucímu outfitu. Ti mohli také snadno přidat nový pásek a detail s mašlí na krku. Jenny Packhamová tak možná ani nevěděla, že si princezna její šaty znovu oblékne,“ vysvětlila Holtová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Útok na Karlův portrét: Vandalové mu nasadili hlavu kreslené postavičky, vadí jim týrání zvířat

Tagy:
Londýn britská královská rodina královská rodina Buckinghamský palác Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton princezna Kate Trooping the Colour