Smrt Karla Heřmánka: Byla nařízena soudní pitva, policie prověřuje účast na sebevraždě

Smrt herce Karla Heřmánka byla šokující a nečekaná.

Nekrolog Karla Heřmánka

V případu sobotního tragického úmrtí herce Karla Heřmánka na střelnici nedaleko Příbrami byla nařízena soudní pitva a kriminalisté podle informací ČTK událost prověřují i pro trestný čin účast na sebevraždě. Policie dosud nepotvrdila, že zastřeleným je Heřmánek. Středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková v pondělí ČTK pouze řekla, že příbramští kriminalisté se zabývají případem, kdy jeden z návštěvníků střelnice, ročník 1947, obrátil zbraň proti sobě.

„Okamžitě mu byla poskytnuta pomoc a život zachraňující úkony, nicméně zranění bylo tak závažné, že přímo na místě zemřel,“ řekla Suchánková.

ČTĚTE TAKÉ: Další okolnosti tragické smrti Karla Heřmánka. Na střelnici vyrazil se zážitkovou agenturou

Příbramští kriminalisté podle ní případ prověřují pro trestný čin účast na sebevraždě, což je u podobných událostí standardní. U zemřelého muže nařídili soudní pitvu ke zjištění přesné příčiny smrti. Kriminalisté budou zjišťovat a prověřovat veškeré okolnosti této události.

„Prověřování je fáze trestního řízení, které je neveřejné, a proto tedy jakékoliv další podrobnosti související s touto událostí a postupy policie nebudeme blíže sdělovat,“ dodala mluvčí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Co Karla Heřmánka dohnalo k sebevraždě? Nic jí nenasvědčovalo, užíval života a hýřil vitalitou

Tagy:
policie Policie ČR vyšetřování sebevražda pitva trestná činnost Karel Heřmánek trestná činnost, právo a spravedlnost vyšetřování trestné činnosti