Smrtelná nehoda na chorvatském trajektu: Rampa rozdrtila tři zaměstnance, dalšího zranila

Tragédie se odehrála v neděli odpoledne na chorvatském ostrově Lošinj. Při pádu rampy trajektu v tamním přístavu zemřeli tři lidé a jeden utrpěl zranění, informoval web vijesti.hr.

Nehoda se stala odpoledne kolem 15:10. „Podle prvních informací došlo dnes (v neděli, pozn. red.) odpoledne při práci na trajektu Jadrolinija Lastovo v Mali Lošinji k nehodě, při níž zahynuli tři členové posádky Jadrolinija a čtvrtý byl vážně zraněn,“ cituje ministerstvo pro námořní záležitosti, dopravu a infrastrukturu zprávu zpravodajství 24ur.

ČTĚTE TAKÉ: Do hotelu v Austrálii narazil vrtulník. Pilot nehodu nepřežil, hasiči evakuovali stovky hostů

Nehoda se měla stát ve chvíli, kdy auta i lidé už opustili trajekt. Rampa, která váží nejméně deset tun, začala stoupat, pak ale náhle klesla a zavalila tři zaměstnance, jednoho srazila do moře.

Nesreća Jadrolinija

U teškoj nesreći koja se u nedjelju popodne dogodila u trajektnom pristaništu u Malome Lošinju poginula su tri Jadrolinijina mornara, a jedan je teško ozlijeđen. Više na --> https://bit.ly/nesreća-Lošinj

Posted by DNEVNIK.hr on Sunday, August 11, 2024

Na místě okamžitě zasahovali hasiči, kteří byli v blízkosti nehody a uslyšeli křik. „Všechno se odehrálo asi 200 metrů od nás. Okamžitě jsme přiběhli na pomoc a jednoho z mužů vytáhli z moře. Byl naživu, měl zraněné rameno a kyčel,“ uvedl velitel místního hasičského sboru Danijel Crnović.

Muž byl se zraněními transportován vrtulníkem do nemocnice v Rijece. Podle informací webu HRT by měl být mimo ohrožení života.

Příčina nehody je předmětem vyšetřování.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Při pádu letadla v Brazílii zemřelo osm lékařů, dalších sedm uniklo smrti o vlásek

Tagy: