Tragédie v Brazílii: Při pádu letadla zemřelo osm lékařů, dalších sedm uniklo smrti o vlásek

V brazilském státě Sao Paulo se zřítilo letadlo.

Nehoda letadla má 62 obětí

Brazilské úřady potvrdily definitivní počet obětí leteckého neštěstí, při kterém v pátek ve městě Vinhedo ve státě São Paulo zahynulo všech 62 lidí na palubě. Identifikována jsou zatím pouze těla obou pilotů. Podle webu CNN byly mezi oběťmi nalezeny i ostatky tříleté dívky a čtyřletého chlapce. Vedle toho web Independent píše, že na palubě mělo být nejméně osm lékařů směřujících na onkologickou konferenci. Dalším sedmi zachránilo život využití dřívějšího spoje. Příčiny neštěstí se stále vyšetřují.

Stroj ATR-72 letecké společnosti Voepass Linhas Aéreas v pátek mířil z města Cascavel ve státě Paraná na letiště v Guarulhos ve státě São Paulo, napsal web CNN. Brazilské úřady zatím potvrdily, že mezi oběťmi bylo 34 mužů a 28 žen. Všechna těla byla nalezena a přemístěna k dalšímu zkoumání.

ČTĚTE DÁLE: Sedm lidí skončilo v nemocnici po otravě z akvária. Uniklý toxin mohl být až smrtelný

Mezi oběťmi byli, mimo jiné, tříletá dívka s otcem. Podle letecké společnosti Voepass, která let provozovala, všichni cestující měli brazilské doklady. Čtyři oběti měly dvojí občanství, z toho tři venezuelské a jeden pasažér portugalské. Identifikaci těl obětí podle brazilských úřadů komplikuje špatný stav ostatků. Vedle toho však web Independent upozornil na skupinu nejméně osmi onkologů, kteří měli letadlem cestovat na odbornou konferenci. Zároveň informoval, že dalších sedm doktorů uniklo smrti jen díky šťastné náhodě, kdy využili dřívějšího spoje.

„Abychom mohli spolehlivě identifikovat těla, byly rodiny obětí požádány o sdílení lékařských dokumentací. Potřebovali bychom například radiologické, lékařské nebo zubní prohlídky zahynulých pasažérů,“ uvedla v prohlášení vláda federálního státu São Paulo.

Příčiny nehody se nadále vyšetřují. Podle civilní obrany letadlo narazilo do několika domů, informovala dříve brazilská CNN. Na zemi nebyl jako zázrakem nikdo zraněn.

Podle serveru FlightRadar24 se letadlo zřítilo po zhruba hodině a půl letu. Letadla evropské výroby ATR-72 mohou na palubě převážet až 70 lidí a obvykle jsou využívána pro regionální spoje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: „Lovci pedofilů“ si počkali na policistu-predátora a zbili ho. Odborníci před postupem varují

Tagy:
CNN doprava dopravní nehoda Brazílie letecká doprava letecká společnost oběť letecká nehoda São Paulo produkty a služby ekonomika, obchod a finance katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události Voepass Linhas Aéreas Cascavel Esporte Clube Parana Guarulhos