Do hotelu v Austrálii narazil vrtulník. Pilot nehodu nepřežil, hasiči evakuovali stovky hostů

Do střechy hotelu v Austrálii narazil vrtulník.

Vrtulník narazil do hotelu

Na střechu hotelu v turisty oblíbeném letovisku na severozápadě Austrálie se v noci na pondělí zřítil vrtulník, pilot nehodu nepřežil. Záchranáři z budovy evakuovali stovky hotelových hostů, informoval server australské stanice ABC.

Havárie se stala okolo druhé hodiny ranní místního času (v neděli 18:00 SEČ) v hotelu Hilton Double Tree ve městě Cairns, které je pro turisty vstupní bránou k Velkému bariérovému útesu. Pilot zahynul na místě, uvedla policie, podle které se jednalo o izolovaný incident.

ČTĚTE TAKÉ: Dcery se nevrátily domů, zoufalý Američan je hledal pomocí aplikace. Vyplnilo se to nejhorší

„Budova byla preventivně evakuována. Policie na místě vyšetřuje okolnosti incidentu,“ uvedly před půlnocí SELČ úřady státu Queensland, kde Cairns leží.

Stanice ABC dříve napsala, že zranění při havárii byli dva hoteloví hosté – starší muž a žena. Ve stabilizovaném stavu byli převezeni do nemocnice a po ošetření propuštěni.

Hoteloví hosté i lidé žijící v okolí hotelu uvedli, že je uprostřed noci probudila ohlušující rána. Jeden z hostů, Harry Holbert, ABC řekl, že náraz připomínal výbuch bomby a popsal požár, který na místě propukl.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragédie v Brazílii. Při pádu letadla zemřelo osm lékařů, dalších sedm uniklo smrti o vlásek

Tagy: