Při nehodě u Bezdězu zemřelo dítě. Nebylo tam žádné značení o práci na silnici, nechápe řidič

Liberečtí kriminalisté hledají svědky, kteří by mohli mužům zákona pomoct ve vyšetřování tragické nehody na Českolipsku poblíž Bezdězu, k níž došlo minulý čtvrtek. Na místě zemřelo dítě velmi nízkého věku. Záchranáři o jeho život na místě bojovali dlouhé desítky minut, bohužel marně.

Nehoda se stala krátce po sedmé večer. Škoda Fabia se podle policistů za dosud nevyjasněných okolností střetla s lesnickým strojem, tzv. harvestorem. „V osobním vozidle při této velmi tragické nehodě zahynulo dítě. Spolu s ním v autě cestovaly tři dospělé osoby. Jedna se zranila těžce a dvě lehce,“ uvedla Ivana Baláková, mluvčí českolipské policie.

ČTĚTE TAKÉ: Hlavní tah z východních Čech na Moravu zablokovala nehoda tří aut, jedno hořelo

Vyšetřovatelé nyní hledají svědky, kteří po silnici číslo I/38 krátce před nehodou projížděli. „Zjišťujeme, zda se lesnický stroj v inkriminované době kolem 19. hodiny pohyboval po této vozovce, či nikoliv. V tom by nám mohli pomoci řidiči, kteří tou dobou projížděli v úseku mezi Oborou a Hlínovištěm. Žádáme je, aby nás kontaktovali prostřednictvím linky 158 a poskytli nám případně své svědectví k pohybu lesnického stroje. Je to velmi důležité pro prověřování této smutné události,“ zdůraznila mluvčí.

Jeden z řidičů, kteří místem projížděli, popsal v komentáři na sociálních sítích, že si harvestoru všiml. Byl prý vidět až na poslední chvíli. „Když jsem jel od Obory v 18:40, nikde nebylo značení, že tam probíhá práce, a ani neměl žádné reflexní prvky. Jen dvě bílá světla na kabině. Prší, navíc v tom lese je tma. Nedivím se, že se něco takového stalo. Sám jsem se vyhýbal na poslední chvíli,“ napsal řidič pod příspěvkem informujícím o tragické nehodě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jízda o život. Sanitka s miminem na dálnici měla defekt kola, zoufalé posádce pomohla policie

Tagy: