Totální výpadek. Sítě Facebook, Messenger ani Instagram nefungovaly, odhlašovaly lidi z účtů

Sociální sítě Facebook, Instagram, Threads a chatovací aplikace Messenger zasáhly jeden z největších výpadků za poslední dobu. Všechny jmenované platformy odhlásily uživatele ze svých účtů, příčina stále není známá. Z aplikací fungoval jen WhatsApp. Masivní výpadek hlásili uživatelé po celém světě, ukazují to také grafy portálu Downdetector, který kontroluje dostupnost jednotlivých stránek. Okolo 17:30 byla obnovena většina sociálních sítí s výjimkou Instagramu.

Pokud vám mezi 16. a 17. hodinou zničehonic přestaly fungovat osobní i pracovní účty na Facebooku či Instagramu a nedařilo se vám do nich znovu přihlásit, protože jste údajně zadali špatné heslo, nebyli jste zdaleka sami. Služby společnosti Meta totiž znenadání přestaly fungovat po celém světě. Výpadek se týkal také chatovací aplikace Messenger a sítě Threads, naopak WhatsApp nehlásil téměř žádné problémy.

Příčina neznámá

Do účtu se přihlásit nešlo, a to ani za pomocí verifikace prostřednictvím autentikátoru či SMS kódu. Zkrátka všechny zmíněné aplikace vyhodily uživatele okamžitě zase ven. Potvrzovali to mimo jiné diskutéři na platformě X. Řada lidí zamířila právě tam, aby se ujistila, že nejsou v dané situaci sami.

K výpadku začalo docházet podle webu Downdetector mezi 16. a 17. hodinou. Příčina stále není známa. „Jsme si vědomi, že lidé mají problémy s přístupem k našim službám. Nyní na tom pracujeme,“ uvedl odpoledne mluvčí Mety Andy Stone v příspěvku na sociální sítí X.

Incident představuje jeden z nejrozsáhlejších výpadků v nedávné historii a postihl miliony uživatelů po celém světě, včetně Česka. Dílčí problémy hlásí též platforma YouTube, vyhledávač Google či dokonce mobilní hra Pokémon Go.

„Jestli čtete tento příspěvek, tak proto, že naše servery fungují,“ rýpnul si do své konkurence Elon Musk, který vlastní sociální síť X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Expremiér Andrej Babiš se ukázal s kohoutem Silverem na sociálních sítích. Postěžoval si na ukrajinské obilí, vzápětí schytal výživnou kritiku.

Tagy: