Rodina prolomila mlčení o smrti bývalého útočníka Sparty: Zemřel vlastní rukou

Úmrtí bývalého norského reprezentanta Alexandera Reichenberga na počátku května zasáhlo fanoušky nejen na severu Evropy, ale i v Česku. Rodina nyní, po několika týdnech, prolomila mlčení o příčinách smrti a v nekrologu zmínila, že odešel na onen svět dobrovolně vlastním přičiněním. Uvedla to norská média.

„Chceme poděkovat za veškerou podporu, kterou jsme dostali,“ uvedl Reichenbergův bratr Elias jménem rodiny a pozůstalých pro norský deník Gudbrandsdølen Dagningen. Projevy soustrasti přišly z různých koutů Evropy. „Dostal jsem zprávy jak v češtině, tak v několika dalších jazycích. Bylo tam mnoho dojemných vzkazů,“ dodal.

ČTĚTE DÁLE: Jágr přehodnotil pohled na život. Příští sezónu má v plánu překonávat rekordy

Otevřenost Reichenbergovy rodiny ocenil podle webu Verdens Gang také manažer hokejového klubu z Lillehammeru Per Andersen. „Myslím, že je důležité, abychom byli v takových věcech upřímní,“ nastínil Andersen. Zároveň podotkl, že se tím účinně předejde různým spekulacím. „Je důležité se zaměřit na duševní zdraví lidí,“ dodal hokejový činovník.

Alexander Reichenberg zemřel letos v neděli 5. května. Poslední tři sezóny válel právě v dresu zmíněného Lillehammeru. Uplynulá sezona patřila mezi nejlepší v jeho kariéře. V červenomodrém dresu norského klubu technický forward nasbíral 44 bodů za 21 gólů a 23 asistencí, uvádí hokejový web eliteprospects.com.

V české extralize Nor v ročníku 2017–2018 odehrál 41 zápasů za pražskou Spartu. V základní části tehdy  zaznamenal 14 bodů za 6 branek a 8 nahrávek. Jeden start zaznamenal také v následném play off.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hokejoví mistři světa rozdováděli zaplněný Staromák. Takhle vypadaly zlaté oslavy

Tagy: