Jágr: Přehodnotil jsem pohled na život. Příští sezónu má v plánu překonávat rekordy

Jak Jágr prozradil reportérce Showtime, sladkosti si dopřeje i během ondiční přípravy na novou sezónu.

Jágr promluvil o konci kariéry

Hokejová ikona Jaromír Jágr se postupně připravuje na další sezónu v dresu Kladna. Ještě, než na podzim začnou hokejové bitvy, Jágr 8. září vystoupí ve Foru Karlín na podiu v rámci Noci s legendou. V exkluzivním rozhovoru pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS přiblížil nejen plány do budoucna, ale také prozradil, co ho přinutilo přehodnotit jeho dosavadní život.

Nadcházející hokejová sezóna bude Jágrovou poslední. Přesto nic nepodceňuje. „Už teď jsem začal trénovat,“ upřesnil Jágr pro CNN Prima NEWS. Po dvaceti letech si přizval na pomoc i kondičního trenéra. „Jsem zvědavý, co to se mnou udělá,“ dodal s lehkým úsměvem nejlepší hokejista českých dějin. „Ve sladkém se zatím neomezuji, není potřeba,“ dodal.

ČTĚTE DÁLE: Jaromír Jágr zavzpomínal na trenéra Hlinku i Pittsburgh

„Výhodou nadváhy je, že trénuji se speciální desetikilovou vestou. Kdybych ta kila shodil, bude to ale skvělé,“ odtajnil Jágr své tréninkové metody. Času má kapitán kladenských Rytířů ještě dostatek. Extraligová sezóna odstartuje až za pár měsíců.

Během minulé sezony se stal nejstarším střelcem gólu hokejové historie a také nejstarším aktivním hráčem. „Já věřím, že v příští sezóně to všechno překonám,“ prohlásil ambiciózně rekordman. „Je to můj sen,“ dodal Jágr.

Pro fanoušky chystá speciální akci

Dále se letos v únoru dočkal velké pocty. Organizace Pittsburgh Penguins se rozhodla vyvěsit jeho dres pod strop domácí arény. Zároveň už žádný jiný hráč Tučňáků nebude mít nárok nosit na zádech ikonické Jágrovo číslo 68.

S odstupem několika měsíců Jágr přiznal, že ho celá událost zasáhla a přinutila se nad sebou zamyslet. „Trošičku jsem změnil pohled na život,“ přiznal olympijský šampion z Nagana. Konkrétnější být nechtěl. „Rozhodl jsem, že už budu dělat jen věci, které mi dělají radost,“ naznačila legenda.

Při setkání s fanoušky v rámci akce Noc s legendou v pražském Foru Karlín, která už konala před třemi lety a už se možná nebude opakovat, se chce více věnovat počátkům své kariéry za oceánem. Také by chtěl zmínit i fenomenální úspěch českých hokejistů, kteří na domácím mistrovství světa slavili zlaté medaile. „Bude i host z mistrovství světa,“ prozradila kladenská osmašedesátka. Ačkoliv ještě host potvrzený není, sám Jágr by si přál trenéra světových šampionů Radima Rulíka.

Během letošního mistrovství světa byl Jágr pravidelným návštěvníkem zápasů českého týmu. Úspěch v podobě zlatých medailí nevnímá pouze jako sportovní triumf, ale také jako nálož pozitivní energie pro celou společnost. „Vítězství v Praze znovu spojilo spoustu Čechů,“ poznamenal dvojnásobný světový šampion z let 2005 a 2010.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hokejoví mistři světa rozdováděli zaplněný Staromák. Takhle vypadaly zlaté oslavy

Tagy: