Otřesné svědectví po smrti Čecha v Bulharsku: Tělo leželo na pláži hodinu, hrály si u něj děti

Bulharská pláž (Ilustrační foto)

Smrt Čecha v Bulharsku

V neděli odpoledne zemřel na jedné z pláží u bulharského Primorska český turista. Na místě leželo bezvládné tělo více než hodinu. Svědek pak pro Blesk.cz popsal otřesný přístup tamní policie, u ostatků si dokonce měly hrát děti.

Tělo leželo na pláži přes 70 minut. Místní policisté situaci vůbec nebrali vážně. Laxně k případu přistupovali také záchranáři, popsal svědek pro web Blesk.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt roční holčičky v rozpáleném autě. Otec ji tam nechal pět hodin a odešel do práce

„Po celý týden je na pláži červená vlajka a na severní pláži se plavčík hledal jako jehla v kupce sena,“ uvedl. Dodal, že přes bezvládné tělo si dokonce měly děti házet míčem.

Jiná svědkyně však uvedla, že si záchranné složky počínaly dobře. „Proběhla okamžitá resuscitace, která trvala minimálně 15 minut a byla prováděna profesionálně,“ uvedla podle Blesku známá zesnulého. Policisté prý měli dokonce uklidňovat jeho manželku.

Žena navíc tvrdí, že na místě vlála tou dobou zelená vlajka. „Dnes byla vlajka zelená, moře bylo relativně klidné, pouze pár vlnek u břehu,“ nechala se slyšet.

Úmrtí Čecha potvrdilo pro CNN Prima NEWS i ministerstvo zahraničních věcí. „Bohužel můžeme potvrdit, že dnes došlo u letoviska Primorsko na severní pláži k úmrtí českého občana, který zde trávil dovolenou s cestovní kanceláří. Naše konzulární jednatelství v Burgasu je v kontaktu s bulharskými úřady. S ohledem na rodinu nebudeme poskytovat další informace,“ uvedla mluvčí resortu Mariana Wernerová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fatální omyl otřásá americkou justicí: Po 43 letech propustili neprávem odsouzenou ženu

Tagy: