Kriminalisté z Olomouce zadrželi nebezpečného školáka. Přiznal se k vraždě 38leté ženy

Ve Velké Bíteši na Vysočině došlo k vraždě.

Vražda v Olomouci

V Olomouci našli v úterý policisté v bytě zavražděnou osmatřicetiletou ženu. Podezřelého pachatele dopadli v noci na středu, jde o nezletilého chlapce mladšího 15 let. Hoch se k činu přiznal. Podle informací redakce CNN Prima NEWS byl obviněný mladík se svou obětí v příbuzenském vztahu. K případu přizvala policie i orgán sociálně-právní ochrany dětí.

S ohledem na věk pachatele nechtějí policisté k případu sdělovat bližší informace včetně motivu a způsobu vraždy. Vzhledem k věku podezřelého bude případ s největší pravděpodobností odložen. Hoch totiž není trestně odpovědný, řekl ve čtvrtek krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. V Olomouckém kraji jde o první letošní vraždu.

ČTĚTE TAKÉ: Muž oloupil a zranil seniorku, pak utekl od soudu. V Olomouci mu raději spoutali ruce i nohy

Po ženě začali policisté pátrat v úterý vpodvečer poté, co se na ně obrátil čtyřicetiletý muž, který postrádal svou bývalou přítelkyní a měl o ni vážné obavy. „Policejní hlídka vyrazila prověřit místo jejího bydliště v Olomouci v části Povel. Po vstupu do bytu našla ženu bez známek života. Okolnosti na místě poukazovaly na podezřelé úmrtí zaviněné cizí osobou. Hlídka místo zajistila a na místo povolala kriminalisty,“ upřesnil pro CNN Prima NEWS Hejtman.

Ti na základě zajištěných stop a provedeného šetření dopadli po několika hodinách pachatele. V případě, že by mu bylo více než 18 let, hrozilo by mu za vraždu 12 až 20 let vězení. Jako mladistvému mezi 15 až 18 lety by mu hrozila sazba poloviční.

Podle informací redakce CNN Prima NEWS se má jednat o třináctiletého chlapce, se zavražděnou ho má pojit příbuzenský vztah. Policie ihned po zajištění mladého pachatele kontaktovala pracovníky sociálně-právní ochrany dětí.

„Případem se zabýváme. Společně s policií a soudem jsme také řešili další umístění této osoby,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS vedoucí sociálního odboru při Magistrátu města Olomouce. Dodal, že vzhledem k závažnosti trestného činu je možné předpokládat, že soud nařídí určitou formu ochranné výchovy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dítě porodila do záchodové mísy, nepřežilo. Soud poslal matku za vraždu na 16 let do vězení

Tagy:
vražda Olomoucký kraj Olomouc krimi pachatel soud nezletilí nezletilý Orgán sociálně-právní ochrany dětí Magistrát města Olomouc Libor Hejtman