Mrazivé video před smrtí 15letého Romana. Spolužáci mu nadávají a křičí, ať skočí ze střechy

(Ilustrační foto)

Tragédie na Slovensku, žák skočil ze střechy školy

V případu smrti patnáctiletého Romana, který v pondělí skočil ze střechy základní školy ve slovenských Parchovanech, se objevily nové podrobnosti. Jeho otec zveřejnil otřesné video, na němž je vidět Roman, jenž stojí na střeše školy, zatímco mu přihlížející spolužáci nadávají a vyzývají ho, aby skočil.

Na videu je vidět, jak Roman stojí na střeše školy. Během toho je slyšet, jak na zoufalého chlapce křičí ostatní děti: „Romane, skoč!“ ozývá se. „Romane, slez dolů, č****u!“ je slyšet jiný hlas. Video poskytl webu Nový Čas Romanův otec, aby všichni viděli, co se ve škole děje a žádnému dítěti už se nic podobného nestalo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šarlota si prošla peklem, partner ji ničil. První slova zdrcených rodičů děsí a trhají srdce

Podle otce šlo o šikanu. „To, že Roman, ale i jiné děti, byl, respektive jsou šikanované, je ve škole tichým tajemstvím,“ sdělil otec Novému Času. Sám Roman mu prý o šikaně řekl. „Šok však nastal, když jsem zjistil, že ho šikanují děvčata. Slovně, různými urážkami či narážkami na jeho vzhled, vlasy, oblečení, dokonce i na školní výbavu. Také se stalo, že když měl na sobě něco lepšího než ony, zničily mu to,“ uvedl otec. „Když jsem se ozval, že se mi to nelíbí, ohlas to nemělo takřka žádný,“ dodal s tím, že ředitele vzdělávací instituce žádá, aby vyvodil odpovědnost a rezignoval na svou funkci.

Na doporučení psychologa nebylo na místě tragédie zřízeno pietní místo ani vyvěšena černá vlajka. Dokonce i první svíčku zapálil pouze chlapcův zdrcený otec. „Roman reprezentoval školu v různých soutěžích, měl dobré výsledky a oni mu ani nezapálí jedinou svíčku?“ diví se.

K tragédii došlo v pondělí během vyučování. O přestávce před pátou hodinou měl Roman vylézt po žebříku na střechu budovy a skočit. Na místo během chvíle dorazili záchranáři i policisté. Vážně zraněného Romana převezli zdravotníci do nemocnice, kde však navzdory snaze lékařů na následky pádu zemřel.

Případem se v současnosti zabývá policie, která zahájila trestní stíhání. „Můžeme potvrdit, že se událostí zabývá vyšetřovatel odboru kriminální policie Okresního ředitelství policejního sboru v Trebišově, který vede vyšetřování pro trestný čin usmrcení,“ sdělila Novému Času policejní mluvčí Jana Mésarová. Vzhledem k citlivosti případu a věku poškozené osoby však žádné další podrobnější informace nesdělila.

Tagy: