Mrazivé svědectví dívky znásilňované otcem. Vše si nahrával a kopie prodával pedofilům

Matka oběti trest pro svého bývalého partnera považuje za výsměch.

Za dlouholeté znásilňování dcery potrestal soud muže sedmi lety a osmi měsíci vězení

Za dlouholeté znásilňování vlastní dcery potrestal soud muže sedmi lety a osmi měsíci vězení. Rozsudek si vyslechl v prosinci u Vrchního soudu v Praze. Podle zneužívané dívky je ale trest nízký. Bojí se budoucnosti, až jejího otce propustí. Případ se navíc táhl dlouhé roky. Podle matky znásilňované dívky česká legislativa selhala.

Sedm let trvalo, než se tehdy třináctiletá dívka svěřila své matce. Zneužívání začalo v době, kdy jí bylo teprve šest let. Tehdy ji poprvé její vlastní otec začal sexuálně obtěžovat. Prý poté, co se ho zeptala, jak vznikají děti.

ČTĚTE TAKÉ: Perverzní otčím zneužíval pětiletou dceru, vše natáčel. Zvrhlíka z Teplicka odhalila FBI

„Najednou zahnul na polní cestu, která vedla do lesa. Tam zastavil, rozepnul si kalhoty a začal masturbovat. Nevěděla jsem, co se děje, byla jsem v šoku. Řekl, že to bude naše tajemství. Bylo mi osm let, když začal sahat i na mě, a chtěl, abych ho uspokojovala“ popsala dívka.

Nakonec ji začal i znásilňovat, vše si přitom i natáčel a prodával dalším pedofilům. Když styk odmítala, vyhrožoval sebevraždou. Ve třinácti letech si dívka začala ubližovat a konečně se odhodlala, že vše řekne matce. Ta od partnera okamžitě odešla a případ nahlásila na policii.

Výsměch, dceři zabil duši, říká matka oběti

„V tu chvíli máte sto chutí toho člověka zabít, protože bráníte svoje dítě. Byl to pro mě obrovský šok. Nevěděla jsem, s kým jsem 15 let žila. To se nedá ani popsat slovy. Zhroutilo se mi všechno,“ uvedla pro CNN Prima NEWS matka dívky.

Následné policejní vyšetřování, nekonečné výslechy a samotné soudní řízení se táhly téměř tři roky. Během nich byl muž vyšetřovaný na svobodě. Teprve na konci minulého roku si vyslechl verdikt soudu. Ten ho potrestal odnětím svobody na sedm let a osm měsíců.

„Po uplynutí půlky trestu může jít domů. To je výsměch obětem trestných činů, protože ty si následky nesou do konce života. To je jako když zabijete duši,“ dodala zdrcená matka.

Rodina dříve žila ve Španělsku. Matka dívky je přesvědčená, že tamní soudy by jednaly rychleji. „Dnes už by byl dávno zavřený a s daleko vyšším trestem. U nás v Česku se dávají směšné tresty,“ sdělila.

Téma zpřísnění trestů za znásilnění se řešilo i v nedělní Partii Terezie Tománkové. Podle ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) ale zpřísnění zákonů zatím není na pořadu dne.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Případ znásilnění pohnul ministerstvem: Plánuje změnit vzdělávání soudců i znalců

Tagy: