Zemřel známý moderátor a komik. Zdrcený manžel promluvil a poděkoval fanouškům i přátelům

Odešel nečekaně, ale pokojně. Tak manžel oblíbeného britského moderátora, komika a televizní legendy Paula O'Gradyho informoval o jeho náhlé smrti. Přesná příčina úmrtí dosud není známá, v minulosti se však 67letý O'Grady potýkal s vážnými zdravotními komplikacemi. Do paměti lidí se zapsal zejména jako „Lily Savage“. Se svým alter egem, procestoval celou zemi a získal vlastní pořad.

„S velkým zármutkem vám oznamuji, že Paul včera večer nečekaně, ale pokojně zemřel. V této těžké chvíli vás prosíme, abyste při oslavě jeho života respektovali naše soukromí, zatímco se budeme vyrovnávat s touto ztrátou,“ napsal jeho manžel, bývalý profesionální baletní tanečník Andre Portasio.

„Bude nesmírně chybět svým blízkým, přátelům, zvířatům a všem, kteří měli rádi jeho humor, vtip i soucit. Vím, že by si přál, abych vám poděkoval za všechnu lásku, kterou jste mu v průběhu let projevovali,“ doplnil zdrcený muž. Co přesně bylo příčinou O'Gradyho smrti, dosud není jasné, v posledních letech se však potýkal s vážnými zdravotními komplikacemi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Je to rána do srdce, strašná bolest. Rodina oplakává 16letého Jakuba, který zemřel při nehodě

V letech 2002, 2006 a 2014 prodělal infarkt. V roce 2017 mu při natáčení pořadu o zvířatech v Indii selhaly ledviny. Jak informuje web The Sun, oba O'Gradyho rodiče zemřeli na srdeční problémy.

Z hospody do televize

Hvězda televizních obrazovek se narodila 14. června 1955 v Birkenheadu. V 80. letech vystupoval jako Lily Savage – právě ta z něj později udělala celebritu. Se svým drag queen alter egem vystupoval po hospodách a klubech, stával se však stále populárnějším, píše web The Guardian. Brzy začal objíždět celou zemi, vystupovat na festivalech a sklízel úspěch. V polovině 90. let se poprvé O'Grady dostal na televizní obrazovky – jako Lily uváděl pořad The Big Breakfast na Channel 4.

Od roku 2004 na stejné stanici uváděl vlastní pořad, nyní již pod svým pravým jménem: The Paul O'Grady Show. Od roku 2017 se stal moderátorem oblíbené show Rande naslepo, poté, co zemřela jeho blízká přítelkyně a kolegyně Cilla Blacková. Se stejným rokem se však pojily i šťastné vzpomínky – v roce 2017 se komik oženil s Portasioem. „Paul je tak šťastný, jako nikdy předtím,“ prozradil tehdy blízký přítel dvojice webu The Sun.

Tagy: