Přehledný srovnávač cen energií zdarma: CNN Prima NEWS spouští službu Energie srozumitelně

Ceny energií se mohou od příštího roku zdražit

Jednoduchý srovnávač cen elektřiny a plynu

Změna dodavatele energií. Pro mnohé složitý krok, který ale může ušetřit tisíce korun ročně. CNN Prima NEWS proto ve spolupráci se společností encall, která se specializuje na energetické poradenství, představuje novou službu Energie srozumitelně. Přehledná webová aplikace umožní zdarma a nezávazně porovnat ceny energií různých dodavatelů, bez nutnosti zadávat jakékoliv osobní údaje. V rámci ní je také možné zdarma využít související poradenství.

„Projekt pomůže našim divákům a návštěvníkům webu lépe se v této oblasti zorientovat. Chceme jim vše jednoduše vysvětlit a pomoct udělat informované rozhodnutí tak, aby byli spokojeni,“ říká Hung Nguyen, ředitel on-line technologií CNN Prima NEWS.

Nově je srovnávač a sjednávač cen energií dostupný zdarma také na adrese www.cnn.iprima.cz/kalkulacka-energii.

Nezávazné srovnání – žádné osobní údaje

Proces srovnání cen je jednoduchý – stačí nahrát poslední vyúčtování za energie, ze kterého se potřebné informace automaticky načtou. „Umělá inteligence pak připraví přehled nabídek na míru. Pro orientační srovnání dokonce stačí zadat jen údaje o spotřebě a poštovní směrovací číslo odběrného místa,” přibližuje fungování srovnávače Tomáš Suchý, zakladatel společnosti encall.

Srovnání cen a informace na jednom místě

Většina domácností se v energetickém trhu neorientuje a nabídky dodavatelů jsou pro ně nesrozumitelné. Součástí služby je proto poradenství a v případě zájmu i pomoc s převodem zcela zdarma.

„Pro nás je klíčové, aby měl zákazník při rozhodování všechny potřebné informace. U nás je najde v přehledné formě na jednom místě a pokud pro něj něco není výhodné, otevřeně mu to řekneme. Hledáme zkrátka dlouhodobá řešení, která mají smysl,“ shrnuje Suchý s tím, že změna dodavatele může být snadnou cestou ke snížení domácích výdajů až o několik tisíc korun ročně v závislosti na velikosti bytu či domu a způsobu využití energií.

Změnu začněte řešit už v létě

Kromě standardních nabídek dodavatelů budou na Energie srozumitelně díky dlouhodobým vztahům společnosti encall s dodavateli k dispozici i takzvané neveřejné nabídky, které často uživatel jinde nenajde. To jim otevírá další možnosti, jak se dostat k nejvýhodnější ceně na trhu a ušetřit.

V zimních měsících je poptávka po změně dodavatele nejvyšší, což je podle Suchého už pozdě. Změna se totiž projeví až po třech měsících. Aby tedy úspora na energiích byla co nejvyšší, je ideální začít vše řešit před začátkem topné sezóny, ideálně v létě.

Společnost encall s.r.o. je registrovaným zprostředkovatelem energií u Energetického regulačního úřadu a spolupracuje s nejvýznamnějšími dodavateli energií. Zakladatelé encall se energetice věnují od roku 2010 a jejich cílem je nabízet zákazníkům objektivní energetické poradenství.

Tagy:
energie ekonomika CNN Prima NEWS produkty a služby ekonomika, obchod a finance energie a zdroje srovnávač Energie srozumitelně