Horká fáze předvolebního vysílání: CNN Prima NEWS uvádí nové pořady i superdebaty s diváky

CNN Prima NEWS startuje horkou fázi předvolebního vysílání a uvádí celou řadu nových pořadů a formátů, jejichž společným tématem jsou blížící se volby do Poslanecké sněmovny. Od 30. srpna nabízí každý všední den speciální volební blok, dále mimořádná vydání pořadu 360° s diváky ve studiu, dvě superdebaty s lídry stran a v neposlední řadě moderní volební studio v den voleb samotných.

„Všichni cítíme, že tohle budou zlomové volby pro naši zemi. A my voličům chceme být nablízku, dát jim vše, co ke svému rozhodnutí budou potřebovat. Chci, aby volič, až vhodí svůj hlas do volební urny, měl pocit, že i díky informacím CNN Prima NEWS udělal nejlepší volbu pro sebe i svoji rodinu,“ vysvětlil šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Pavel Štrunc.

Televize nasadila od 30. srpna každý všední den v premiéře od 18:00 a v repríze od 22:25 vysílací blok věnovaný volbám. Jeho páteří jsou tři nové pořady: Jak volí vaše peněženka, Co Čech, to politik! a Divoká karta.

Jak volí vaše peněženka

Každé pondělí a středu jsou centrem pozornosti ekonomická témata. Diváci se dozví, jak volby ovlivní finanční situaci českých domácností. Pořad kombinuje dva formáty, v první části vysvětlují divákům vybrané téma a jeho dopady na život občanů moderátoři spolu s odborníky, kterými jsou Mojmír Hampl, Ilona Švihlíková a Lukáš Kovanda. Ve druhé části představují své řešení ekonomických výzev dva ekonomičtí experti z řad kandidujících politických subjektů.

Co Čech, to politik!

Pořad běží dvakrát týdně (úterý a čtvrtek) a moderuje ho Pavlína Wolfová s Petrem Suchoněm. Jde o neformální diskusi o tom, jak vidí českou politiku známé osobnosti, bývalí politici nebo komentátoři.

Divoká karta

Pátky patří diskusím s kandidáty z nižších pozic kandidátních listin. V každé debatě dostanou prostor čtyři zástupci vybraných politických subjektů. „Ostatní se většinou ptají známých a osvědčených jmen pořád a pořád dokola. My to chceme udělat jinak. Podívat se i níže do kandidátek a zjistit, jestli kandidáti říkají, nebo si myslí, to samé, co vedení stran a hnutí,“ doplnil Pavel Štrunc.

Speciály pořadu 360° a superdebaty Česko hledá premiéra

Novinky se dočká i pořad 360°. Jednou týdně ve středu se vysílá z velkého studia s publikem čítajícím bezmála 150 lidí. Otázky k zásadním předvolebním tématům tak mohou politikům pokládat i diváci.

Moderátory budou Pavlína Wolfová a Michal Půr. V pořadu Speciál 360°: Hlas lidu, který má celkem pět dílů, budou diskutovat vždy se čtyřmi zástupci politických subjektů, které se utkají o přízeň voličů v letošních sněmovních volbách.

CNN Prima NEWS odvysílá také dvě superdebaty s názvem Česko hledá premiéra. První superdebata začne v neděli 26. září ve 20:00 a na druhou se diváci mohou těšit ve stejný čas v neděli 3. října.

Oběma superdebatám budou přítomni i diváci v sále. V první se střetne osm lídrů stran, hnutí a koalic, které mají po zprůměrování předvolebních průzkumů největší šanci, aby se dostaly do Poslanecké sněmovny.

Ve druhé se pak setkají tři nejvážnější kandidáti na post premiéra. Televizní diváci budou moci obě debaty sledovat jak na CNN Prima NEWS, tak na hlavní stanici Prima.

Další z novinek jsou i QR kódy v televizním vysílání, které diváky odkazují na zpravodajský web CNNPrima.cz. „QR kódy budou sloužit pro další prohloubení on-line a televizního zpravodajství i k silnější interakci s divákem,“ vysvětlil zástupce šéfredaktora a ředitel on-line zpravodajství CNN Prima NEWS Tomáš Večeřa.

„V předvolebních debatách například můžeme odkázat na webovou anketu, ve které diváci svým hlasem zhodnotí její účastníky,“ doplnil Večeřa. Dění a reakce na sociálních sítích zprostředkuje zpravodajská stanice pod hashtagem #volitjeprima.

Den voleb, výsledky a povolební vyjednávání

CNN Prima NEWS bude podrobně sledovat i samotný průběh voleb. „V rámci většiny našich předvolebních pořadů se zapojí celý redakční tým multiplatformy CNN Prima NEWS, moderátoři našich diskusních pořadů, političtí reportéři i zpravodajové z regionů,“ řekl šéfeditor zpravodajství a publicistiky Tomáš Vojáček.

Pohled politických insiderů nabídnou expremiér Mirek Topolánek či bývalí ministři Miroslav Kalousek nebo Cyril Svoboda. Mezi ekonomickými komentátory nebudou chybět Mojmír Hampl, Ilona Švihlíková nebo Lukáš Kovanda.

Po uzavření volebních místností nabídne zpravodajství CNN Prima NEWS nejen tradiční servis s průběžnými volebními výsledky, ale díky exkluzivnímu partnerství s Ústavem empirických výzkumů STEM a společností STEM/MARK bude také moci poskytnout tematickou analýzu volebních výsledků napříč jednotlivými kraji i odhadované projekce finálních výsledků voleb.

Na CNN Prima NEWS se tak diváci dozví jako první, jak by volby s největší pravděpodobností mohly dopadnout, a to ještě předtím, než budou sečteny hlasy všech voličů.

Tagy:
politika CNN Prima NEWS Pavlína Wolfová Pavel Štrunc Lukáš Kovanda volby Mojmír Hampl Ilona Švihlíková Česko výsledky voleb volby 2021 Co Čech, to politik! Divoká karta Jak volí vaše peněženka Speciál 360°: Hlas lidu Česko hledá premiéra Poslanecká sněmovna ČR