Evropský ostrov na prodej. Za pláž, jezírko a úplné soukromí dá kupec míň než za byt v Praze

Pokud toužíte po úniku z ruchu každodenního života na odlehlý ostrov bez lidí, máte nyní skvělou příležitost. Kus pevniny poblíž jižního pobřeží Skotska nesoucí honosný název Barlocco je k mání za 150 tisíc liber, což dělá v přepočtu přibližně čtyři miliony korun. Informoval o tom web BBC.

Na neobydleném ostrově o rozloze 101 tisíc metrů čtverečních naleznete oblázkovou pláž, všudypřítomnou zeleň, skalnaté výběžky táhnoucí se k moři a pestrou faunu. Na pevnině se zatím nenachází žádná stavení, doposud nikdo s místními úřady ani neřešil možnou výstavbu, zato se tu vyskytuje záplavové jezírko, které v zimě poskytuje vodu pro dobytek a divokou zvěř.

ČTETE TAKÉ: Dovolenkový ráj Čechů plný štěrku a plastového odpadu: Vzácná laguna je zničená

Zájemce o koupi si však musí uvědomit, že nejbližší město leží deset kilometrů a suchou nohou se na pevninu dostanete pouze při odlivu, kdy klidně k dopravě můžete využít traktor nebo čtyřkolku. Častěji pak musíte sednout na loď, abyste se dopravili do civilizace. Do Edinburghu to pak máte 160 kilometrů, do Londýna okolo 600.

Realitní společnost Galbraith Group, jež má na starosti prodej, předpokládá, že i tak o něj bude obrovský zájem. „Stále existuje velmi romantický pocit spojený s vlastnictvím soukromého ostrova ve Skotsku, kde můžete uniknout shonu každodenního života a užít si trochu klidu a míru v nejkrásnějších okolních scenériích,“ citovala CNN Aarona Edgara z Galbraith Group.

Zajímavými ostrovy doslova oplývá také pobřeží Austrálie. Na tato kouzelná místa se můžete podívat prostřednictvím dokumentárního seriálu Utajené ostrovy Austrálie:

Tagy: