Co čumíte, křičel mladík v centru Ústí a pak pobodal kolemjdoucího. Policie hledá svědky

Mladík pobodal v centru Ústí kolemjdoucího

Mladík pobodal v centru Ústí kolemjdoucího

Těžko uvěřitelný případ se stal v Ústí nad Labem. Přímo na ulici v centru města se mladík pokusil zavraždit kolemjdoucího. Muže přitom vůbec neznal. Kriminalistům se ho ale naštěstí během chvíle podařilo dopadnout. Hledají ale svědky.

„Obviněný v neděli kolem poledne procházel v ulici Hradiště a po malé výměně slov přišel k poškozenému a bodl ho nožem do břicha. K této reakci mu stačilo, že po zvolání ‚co na mě čumíte‘ mu dvojice mužů odpověděla ‚na co máme oči‘,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Útočník pak z místa rychle utekl a i když se za ním kamarád pobodaného vydal, muže v tu chvíli nedopadl. Policisté ale díky kamerovým záznamům šli najisto. „Díky znalosti jednoho z policistů hlídkové služby se podařilo útočníka rychle ztotožnit a zadržet krátce po incidentu v místě bydliště,“ upřesnila Hyšplerová.

Pobodaného muže nakonec odvezla záchranka do nemocnice. Podle našich informací má být mimo ohrožení života. Policie teď ale hledá svědky, kteří v tu dobu ulicí procházeli a mohli by jim s objasněním případu pomoci. „Na začátku i konci incidentu v ulici Hradiště byli přítomní svědci. V tuto chvíli jejich svědectví je pro kriminalisty důležité z důvodu skutkového děje,“ upřesnila Hyšplerová.

Pokud se na záběrech poznáváte, určitě kontaktujte policii. Útočník už čelí obvinění z pokusu o vraždu a soudce ho poslal do vazby. V případě uznání viny a odsouzení mu hrozí až 18 let za mřížemi.

Tagy: