Připravte svou imunitu na zimu: Ověřené rady a tipy, jak na to

Podzimní a zimní období přináší zvýšené nároky na náš organismus, a proto je důležité myslet na podporu imunity. Jakými vitamíny a doplňky stravy podpořit své zdraví, aby vaše tělo zvládlo chladné měsíce? Přinášíme přehled účinných přípravků, které by neměly chybět ve vaší domácnosti.

Jak se dny krátí a teploty klesají, přichází období, kdy se naše tělo musí vypořádat se zvýšenou zátěží. Únava a oslabení jsou běžnými společníky chladných měsíců, a proto je důležité připravit svůj imunitní systém na tuto zkoušku. Jak na to? V první řadě je klíčem ke zdraví vyvážená strava, dostatečný pohyb, ale nepodceňujte i kvalitní spánek. Vždy také můžete využít sílu vitamínů a speciálních doplňků stravy, které podporují obranyschopnost organismu.

NÁŠ TIP: Co můžeme pro nás a naše blízké udělat sami?

Otužovat se! Posílíme tak tělo i ducha. Pravidelným otužováním můžeme totiž podpořit vytrvalost organismu, schopnost snášet nepohodu, Zároveň posílíme kardiovaskulární systém a prokrvíme celé tělo. Nemusíme se nutně ochladit jen studenou vodou, v širším pojetí slova do otužování zařadíme i saunování nebo sportování v přírodě za každého počasí. Tělo se tak naučí rychleji reagovat na výkyvy teplot a díky vyplaveným endorfinům budeme mít i duševní pohodu.

Jak začít s otužováním?

  • Začněte postupně sprchováním vlažnou vodou jen určité části těla, například nohou po dobu 30 – 60 sekund. Celé opakujte 5krát.
  • Pokud zvládáte sprchování vlažnou vodou, postupně přidávejte studenější.
  • Pokud zvládnete již dva body výše, zkuste vydržet pod sprchou 10 vteřin a postupně se dostat až na několik minut.
  • Po otužování je dobré se hned zahřát.
  • Otužujte se nejlépe ráno před jídlem
  • Zkuste při spánku mít otevřené okno.
  • Nikdy se neotužujte těsně po sportovním výkonu.
  • V zimě můžete chodit po sněhu.
  • Dejte si chladovou lázeň ve vaně, vyzkoušejte koupel ve vodě s 10 – 15 C , střídejte po minutě lázeň a odpočinek.
  • Střídáním tepla a chladu např. při saunování je třeba tělo i prudce ochladit.

Naší imunitu ovlivňuje i náš životní styl, prodělané nemoci, léky, dědičnost a věk. Imunita se vyvíjí celý život a je vhodné ji podpořit. Pro udržení dobré imunity je základ mít vyváženou střevní mikrobiom. Toto jsou způsoby, jak jej udržovat v kondici:

  1. vyvážená strava
  2. omezení stresu
  3. pohyb
  4. kvalitní odpočinek
  5. doplnit důležité látky

Vitamíny s dlouho-trvajícím uvolňováním

Pro dosažení maximálního účinku je ideální sáhnout po vitamínech s postupným uvolňováním. Dr. Max Vitamin Long Effect je příkladem doplňku stravy, který obsahuje vitamin C ve speciálních peletkách. Tyto peletky zajišťují, že se vitamin C uvolňuje postupně během 8 až 12 hodin, což umožňuje stabilní hladinu tohoto důležitého vitamínu v krvi.

Další možností je doplněk stravy Dr. Max Vitamin C Imuno Akut 700 mg, který kombinuje silnou dávku vitaminu C, zinku a extraktu z echinacey. Tato kombinace látek přispívá k podpoře imunitního systému, přičemž speciální kapsle umožňují uvolňování vitaminu C během 12 hodin. Přípravek je vhodný pro dospělé a děti od 12 let.

Liposomální vitamíny: Efektivní vstřebatelnost

Pokud hledáte rychlé a efektivní dodání vitamínů do organismu, mohou být liposomální vitamíny ideální volbou. Liposomální forma, jako je liposomální vitamin D a C, zajišťuje, že vitamíny jsou rychle dodány do krevního oběhu a maximálně vstřebány. Lipozomy tvoří fosfolipidovou dvojvrstvu, která chrání a transportuje vitaminy až do střeva, kde jsou následně absorbovány. Tato technologie umožňuje efektivní využití vitamínů bez ohledu na jejich velikost a strukturu.

Multivitamínové přípravky pro celkovou podporu

Pro komplexní podporu zdraví a doplnění základních živin jsou ideální multivitamínové přípravky. Obsahují více stopových prvků, které jsou důležité pro správné fungování organismu. Jedna tableta denně může pomoci doplnit klíčové vitamíny a minerály. Produkty jako doplněk stravy Dr. Max Multivitamin Energy nebo multivitamíny ve tvaru medvídků jsou vhodné pro celou rodinu, přičemž medvídkové varianty ocení zejména děti od 3 let.

Podzim a zima jsou obdobím, kdy bychom měli věnovat zvýšenou pozornost své imunitě. Výběrem vhodných vitamínů a doplňků stravy můžeme podpořit naše zdraví a připravit se tuto náročnou sezónu. Nezapomeňte na pravidelnou konzumaci vitamínů, zdravý životní styl a dostatečný odpočinek, které jsou klíčové pro silnou obranyschopnost vašeho těla.

Tagy:
jídlo nemoc zdraví bakterie potrava vitamín otužování imunitní systém Komerční sdělení imunní systém přenosné nemoci Dr. Max Lékárna nemoci a zdravotní potíže zdravotní ošetření a postupy