Překvapení zažili obyvatelé švýcarského městečka Olsen, když na ně začaly „sněžit“ částice jemného čokoládového prášku poté, co se v tamní továrně na čokoládu porouchal ventilační systém, uvedla agentura AP.
Švýcarská společnost Lindt & Sprüngli (známá častěji pouze jako Lindt) zabývající se výrobou kvalitní čokolády v úterý potvrdila místním novinám, že ve městě Olsen ležícím mezi Curychem a Basilejí jedna z jejich továren zaznamenala menší poškození chladící ventilace linky na pečenou kakaovou drť. Drť je fragmentem kakaových bobů, které jsou základem čokolády.
Pro lidi i životní prostředí částice čokolády neškodné
V kombinaci se silným větrem se prášek rozprostřel v bezprostředním okolí továrny a zanechal po okolí čokoládový prach. Společnost uvedla, že lehce pokryto bylo jedno auto a že nabídla uhrazení potřebného umytí, na svou nabídku nedostala odpověď.
Továrna byla navzdory poruše ventilace schopna pokračovat v normálním chodu výroby a společnost ubezpečuje, že částice jsou zcela neškodné jak pro lidi, tak pro životní prostředí. Ventilační systém je už opravený.