Covid mě připravil o sílu i 10 kilo. Začít s trénováním je těžké, říká Petr Vágner

Moderátor Petr Vágner už opět trénuje pod dohledem trenéra Martina Dvořáka (foto: Lenka Bartáková)

Dvanáct dnů ležel v horečkách, sužovaly ho bolesti kloubů i hlavy. Koronavirus dal Petru Vágnerovi, pro kterého nebyl problém zaběhnout ultramaraton, pořádně zabrat. Období léčení už je ale pryč. Moderátor Sportu na CNN Prima NEWS daroval krevní plazmu a nyní opět začíná s tréninkem, aby se co nejdříve dostal zpátky do formy.

Nemocí COVID-19 se Vágner nakazil v říjnu. „Dvanáct dní horečky 39,3 °C, bolesti hlavy, kloubů a zimnice. Snědl jsem maximálně půlku pomeranče a jeden decilitr polévky. Ztratil jsem 10 kilogramů,“ popsal tehdy průběh onemocnění. Váhu už sice nabírá zpátky, ale určitě ne tak, jak by si představoval. „Teď se mi ta kila rychle vrací, ale bohužel do tuků,“ postěžoval si sporťák.

I proto začal znovu trénovat hned, jak to šlo. Kromě posilování, jízdy na kole a běhání zkusil i plavat ve Vltavě. „Teplota vody měla nějaké tři stupně a přesto, že jsem měl neopren, mi strašně mrznul obličej. Myslím, že teď chvíli počkám, než se Vltava trochu ohřeje, a budu pilovat spíše to běhání,“ připustil moderátor s tím, že je na čem pracovat. Fyzička šla totiž po zotavování se z covidu hodně dolů a na extrémní závody, kterých se Vágner pravidelně účastnil, by to nyní rozhodně nebylo.

"Na každé🩸 záleží!" Přesně před měsícem jsem společně s kamarády a známými(z řad showbusinessu a sportu) plánoval pomoc...

Posted by Petr Vágner on Thursday, November 12, 2020

Vágner se zapojil také do společného projektu CNN Prima NEWS a Českého červeného kříže s názvem Ruce. Jeho cílem je vzdělávat veřejnost a připomínat, že darování krve bez nároku na finanční odměnu je i v současné době koronavirové krize důležité. Moderátor dal dohromady partu sportovců, mezi kterými nechyběl například hokejista Radko Gudas nebo bývalý fotbalový reprezentant Vladimír Šmicer, a společně vyrazili darovat krevní plazmu do pražské Thomayerovy nemocnice.

Tagy: