ČSSD rozjela kampaň: Jsme jediná levicová strana, která umí zemi vytáhnout z krize

Sociální demokracie pod heslem „Víme, co po covidu“ rozjela kampaň do voleb do Poslanecké sněmovny. Podle jejího šéfa Jana Hamáčka je ČSSD jedinou levicovou stranou, která umí vyvést Česko z krize. Země by se neměla spoléhat na mesiáše, kteří se před volbami náhle objeví.

Strana se tak vymezuje především vůči Pirátům, kteří jsou často vnímáni také jako levicový subjekt. ČSSD se ale zásadně vymezila i vůči pravicové politice a případnému řešení krize formou privatizace státního majetku.

„Jsme jediná levicová strana v ČR a jsme jedinou politickou stranou, která má odpovědi na otázky, co bude po pandemii. Pokud virus porazíme, tak země ponese obrovské náklady. ČSSD už mnohokrát ukázala, že umí zemi z krize vytáhnout,“ prohlásil v pondělí odpoledne šéf ČSSD Jan Hamáček.

Místopředseda strany Michal Šmarda důrazně dodal, že sociální demokracie nikdy nepřipustí privatizaci.

„Nikdy nepřipustíme privatizaci veřejného zdravotnictví a je to jeden z největších závazků, který máme,“ řekl Šmarda.

Místopředseda následně přiznal, že jde o spuštění volební kampaně. „Je to především kampaň za to, aby se česká politická scéna začala věnovat tomu, co bude po covidu a aby strany řekly jaká mají řešení. ČSSD svoje recepty na to, jak ven z krize, která nás čeká, představila,“ doplnil Šmarda.

Na tiskové konferenci nebyla výrazná osoba ČSSD, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

ČSSD čeká boj o předsedu

Strana jde dále do voleb se svými tradičními tématy, jako je podpora zaměstnanců, boj proti levné práci i snaha zdanění velkých korporátů. Chtějí například pětitýdenní dovolenou nebo zkrácení pracovního týdne –⁠ nutno říct, že ve vládě jsou už téměř 8 let a zatím se jim to nepodařilo prosadit.

ČSSD má před sebou zároveň volbu nového předsedy strany, která by měla proběhnout v dubnu. Na předsedu zatím kandidaturu oznámil současný předseda Jan Hamáček i ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Tagy: