Školačka v USA zavraždila matku a postřelila otčíma. Soudce nařídil mimořádné opatření

Vyšetřování střelby v Alabamě

Čtrnáctiletá dívka vraždila

Policie v americkém státě Mississippi vyšetřuje vraždu 40leté ženy. Zbraň proti ní obrátila její čtrnáctiletá dcera. Školačka se pak pokusila zabít i nevlastního otce.

„Přišel jsem domů a našel svou ženu mrtvou, dcera nad ní stála se zbraní v ruce,“ popsal děsivý okamžik 38letý Heath Smylie. Za chvíli však šlo o život i jemu. Čtrnáctiletá Carly ho střelila do ramene, než jí zbraň vytrhl z ruky.

ČTĚTE TAKÉ: Syna zabil a předhodil prasatům vlastní otec. Matce po letech Kansas vyplatil odškodné

Následně se Carly dala na útěk. Policisté po ní ale okamžitě vyhlásili pátrání, teenagerku hledal i vrtulník. Daleko tak neutekla. Po zatčení dívka putovala do vazby.

Okolí je z tragédie v šoku. „Všichni lidé v okolí si teď v noci zamykají dveře,“ řekla sousedka zavražděné ženy Lauren Martinezová. „Nedokážeme si představit, co se jí honilo hlavou. Nenapadlo by vás, že by dítě něco takového udělalo,“ dodala.

Zastřelená matka pracovala jako učitelka a byla velmi oblíbená.

Carly již stanula před soudem pro mladistvé. Soudce rozhodl o tom, že bude dívku soudit jako dospělou. Policie zatím nezveřejnila, jaký mohl být motiv. Kauce byla stanovena na milion dolarů, v přepočtu zhruba 23 milionů korun.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Squateři měli umlátit ženu k smrti uvnitř jejího bytu v New Yorku. Tělo bylo ukryté v tašce

Tagy: