Čtveřice inzerovala sex se ženami, muž jim nabídl téměř milion. Peníze si půjčil

Podvodné sexuální inzeráty.

Podvodníci se sexem

Kriminalisté si přišli pro dvě ženy a dva muže z Mostecka, kteří si vydělávali podvody na internetu. Na inzertní portály vyvěšovali erotické fotky žen a nabídky různých sexuálních služeb. Po platbě předem se žádná schůzka nikdy neuskutečnila. Čtveřice tak vybrala přes dva miliony korun. Z toho téměř polovinu od jediného zájemce, který si kvůli zamýšlenému sexuálnímu potěšení peníze půjčil.

Nafotit ženy, vyvěsit inzerát s nabídkou sexu a čekat, kdo se nechá napálit. Tak prostý byl postup čtveřice z Mostecka, kterým se policisté po třech letech dostali na stopu a zadrželi je.

Nabídky sexuálních služeb dávali na běžné inzertní weby. Eroticky laděné fotografie doprovázelo kontaktní číslo, pachatelé pak s obětmi komunikovali písemně v aplikacích. Nechávali si zaplatit za nahraná videa a především za domluvené osobní schůzky. Ty se ale nikdy neuskutečnily.

„Domnělé inzerentky v obětech chtěly navíc vyvolat soucit například tím, že se nacházejí ve složité životní situaci a potřebují peníze na pořízení invalidního vozíku, na jídlo pro rodinu, nebo i na zařízení pohřbu či náhrobní kámen a podobně. Oběti jim v předstihu posílaly různé finanční částky, a to i v případě, kdy jim byla nabídnuta osobní schůzka právě za účelem sexu. Finanční prostředky byly podle našich zjištění zasílány na několik bankovních účtů vedených na nezletilé osoby,“ popsala policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Trestná činnost skupiny byla prokázána ve dvaceti případech v různých kombinacích spolupachatelství. Dohromady podvodníci připravili důvěřivce o více než dva miliony korun. V jednom případě měl muž za přislíbené služby či obrazové materiály zaslat necelý milion, část peněz si přitom vypůjčil. Čtveřici hrozí za podvody osmileté vězení. Stíhána je ovšem na svobodě.

Tagy: