Bizarní okradení seniora v Brně. Žena s vycpaným břichem hledala cestu do porodnice

Podvodníci v Brně

Podvodníci v Brně okradli seniora

O 45 tisíc korun přišel v Brně čtyřiasedmdesátiletý muž, kterého na ulici okradla dvojice podvodníků. Použila při tom nezvyklou metodu. Žena s vycpaným břichem předstírala těhotenství a spolu s mužem tvrdili, že potřebují poradit s cestou do porodnice. Senior se s nimi dal do řeči a při tom přišel o platební kartu. Na policejním webu o tom ve středu informoval mluvčí Petr Vala. Policie zveřejnila video s podezřelými, pátrá po nich.

Muž a žena seniora oslovili na parkovišti u obchodu v Bohunicích. V ruce měli mapu a chtěli, aby jim poradil, jak se dostanou do nedaleké porodnice. „Dvojice, která při konverzaci střídala různé zahraniční jazyky, přitom vstřícnému seniorovi nenápadně odcizila platební kartu. Přestože se mu předchozí situace cestou domů po chvilce v hlavě rozležela, bylo již pozdě,“ uvedl Vala.

Podvodníkům se totiž zatím z bankomatu podařilo vybrat 45 000 korun. Pak už zareagovala banka, která po upozornění seniora odcizenou kartu zablokovala. „To akorát ve chvíli, kdy s ní zloději chtěli v prodejně s elektronikou zaplatit drahý mobilní telefon. Jakmile se ale ukázaly problémy s placením, z místa překotně odjeli,“ uvedl mluvčí.

Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy, na kterých je zachycen pohyb podezřelých. Podle nich například zjistili, že seniorův PIN kód krátce před krádeží zřejmě nenápadně okoukali, když platil v jednom z obchodů.

Podezřelí poté odjeli v červeném voze značky Opel Corsa s polskou registrační značkou. Pokud někoho z dvojice na zveřejněném kamerovém záznamu někdo pozná, volat má na tísňovou linku 158.

Tagy: