Neznámý tyran v Krči odložil štěňata na mráz. V krabici neměla šanci, zasáhl náhodný hrdina

V pražské Krči někdo nechal na ulici čtyři štěňata.

Zachráněná štěňata

Čtyři štěňata někdo odložil na ulici v pražské Krči. V mrazu by tři pejsci a jedna fenka opuštění pouze v krabici neměli šanci přežít. Naštěstí se včas dostali do Trojského útulku, kde už přes týden nabírají síly. Celý případ tak bude mít nejspíš šťastný konec.

V úterý 5. prosince pozdě večer našel náhodný kolemjdoucí na ulici v pražské Krči krabici se štěňaty. Na místo ihned vyrazila hlídka strážníků, která zvířata převezla do útulku městské policie v pražské Troji. „Vzhledem k tomu, že bylo mrazivé počasí, měla štěňata štěstí, že došlo k jejich brzkému nálezu a že je hlídka městské policie převezla na služebnu,“ sdělil ošetřovatel Zbyněk Raniak.

Štěňata byla podle veterináře naštěstí v dobrém stavu, do útulku se dostala zhruba ve čtyřech týdnech, kdy nejspíš po celou dobu od narození byla u mámy, která je kojila. „Jelikož byla velice mladá, nemohli jsme ještě začít s běžnou vakcinací. Zahájili jsme dodávání protilátek proti běžným onemocněním a s vakcinací začneme až za týden. Dostala samozřejmě pastu na odčervení, abychom se zbavili běžných parazitů,“ popsal redakci CNN Prima NEWS veterinář Robin Ehl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Praha očima pejskařů. Jak by mělo vypadat pet-friendly město?

Po více než týdnu v útulku se štěňatům daří dobře a přibývají na váze. Tři pejsci a jedna fenka ještě nemají jména. Ta jim vyberou až noví majitelé. Ti by si ale měli adopci dobře rozmyslet. Štěňata budou totiž v dospělosti potřebovat hodně pohybu. „Předpokládáme, že to jsou kříženci loveckých plemen s nějakým labradorem. Mohli by dorůst do nějakých 25 kilogramů,“ řekl Ehl.

V Trojském útulku ale budou muset ještě chvíli zůstat, aby byla jistota, že jsou skutečně v pořádku. Pokud budou štěňata zdravá, mohli by si pro ně noví majitelé přijít už mezi svátky.

Tagy:
štěně pes útulek Praha Krč obecní policie Troja labradorský retrívr