Čtyřletý chlapec si chtěl pohladit štěně, pes mu ukousl ruku. Dítě bojuje o život

K otřesnému případu došlo v americké Oklahomě. Čtyřletý chlapec tam trávil čas v domě svých prarodičů. Když si chtěl pohladit štěňata pitbulů, jeden z nich mu ukousl celou paži. Dítě okamžitě hospitalizovali a bylo jen štěstí, že přežil. Vyhráno ale Axel Foster stále nemá. Informoval o tom americký týdeník Newsweek.

Čtyřletý Axel Foster byl na víkend u svých příbuzných ve městě Tecumseh. V jednu chvíli se od nich odloučil, protože si chtěl pohladit pitbuly v ohradě. Když tam ale strčil pravou ruku, jeden ze psů se do ní zakousl, a to tak silně, že mu ji odtrhl až těsně pod rameno.

Šéf místního policejního oddělení JR Kidney médiím následně řekl, že ho případ šokoval. Prý viděl za dobu svého působení u policie mnoho brutálních útoků psů na děti, ale kompletní utržení celé paže dosud nikoli – a „pořádně jím to otřáslo“.

Poznamenal, že po příjezdu na místo byla ruka stále v ohradě. „Když jsme se společně s veterináři snažili získat ji zpět, pes začal být agresivní,“ pokračoval. Podle policie se jedno ze štěňat navíc snažilo ruku rozžvýkat.

Zanedbaná péče?

Chlapce okamžitě převezli do nemocnice, aby mu ruku zachránili. První operace nebyla úspěšná, ovšem chlapec přežil. Stále však není ve stabilizovaném stavu. „Běželi jsme za ním do nemocnice. Tam nám řekli, že měl ruku amputovanou od těla. Nenacházím slov,“ řekla zdrcená matka.

Psa, který celou tragédii zapříčinil, zastřelili. Celý případ však nyní bude policie vyšetřovat. V případě zjištění, že chlapec nebyl tou dobou pod dohledem prarodičů, jim může hrozit obvinění ze zanedbání péče.

Axel stále není z nejhoršího venku. Čekají ho další operace, aby mu doktoři zachránili alespoň část paže. Rodina pro chlapce zřídila na GoFundMe sbírku. „Podstoupil dvě operace a stále bojuje nejen o to, aby se mu podařilo připevnit paži zpět, ale i o život. Žádáme při záchraně našeho chlapečka o pomoc,“ připsali příbuzní.

Tagy: