Školáky měl na rozbité kolo lákat k pohlavnímu styku. Kolik dětí si cyklista vyhlédl?

Cyklista

Cyklista, který sexuálně obtěžovat nezletilé školáky

V týdnu trutnovský soud poslal do vazby zadrženého cyklistu z Trutnovska, který měl sexuálně obtěžovat nezletilé školáky. Podle obvinění je sváděl k pohlavnímu styku. Záminkou pro kontakt s dětmi bylo vždy rozbité kolo. Po zveřejnění záběrů z kamer se sám udal na policii, když se viděl. Štáb CNN Prima NEWS jako jediný zjistil, kolik dětí celkem si stihl vyhlédnout.

Rodiče z Trutnovska a Náchodska si mohou oddechnout. Měli obavy z množících se oznámení o možném deviantovi, který se zaměřoval na nezletilé chlapce. Kriminalisté ho v týdnu dopadli. Muž se pohyboval po okolí vždy na kole, které používal i jako záminku pro hovor s malými školáky. Zarážející je, kolik dětí si v krátké době vyhlédl.

„Muž měl celkem obtěžovat sedm chlapců ve věku od deseti do patnácti let. Na obviněného 38letého muže byla uvalena vazba. Důvodem byla obava, že by mohl v trestné činnosti pokračovat. Byl podroben psychiatricko-sexuálnímu zkoumání, na jehož výsledky teprve čekáme,“ uvedla mluvčí krajských policistů Iva Kormošová.

Jedna z matek reportérovi CNN Prima NEWS anonymně popsala, jak se snažil pachatel s jejím synem zůstat o samotě. „Zastavil ho a říkal něco o opravě kola. Syn šel ještě s bratrancem a muž zkoušel na bratrance, že tam s nimi v žádném případě nebude. Říkal mu „běž, běž“ a pořád ho odstrkával. On argumentoval, že tam zůstane. Když opravovali kolo, chlap řekl synovi, ať šlape do pedálů a hladil mu u toho záda. Jemu už to bylo divné a s bratrancem utekli,“ sdělila.

Hrozí mu až pět let

Minimálně v jednom případě měl cyklista navíc nabízet dítěti peníze, a jednoho chlapce podle informací sousedů dokonce zavedl do kukuřičného pole. I tomu se podařilo utéct. Místa činu vytvořila určitý rádius, který odhalil další překvapivou informaci. Jak policie potvrdila, cyklista byl místní – pocházel z jedné z blízkých obcí.

Jeho identitu zjistili kriminalisté krátce po vyhlášení pátrání. Muž se spatřil na záběrech a udal se sám. K rychlému dopadení přispěla i kamera v Malých Svatoňovicích. Kus detektivní práce tam odvedl přímo starosta, který podezřelého našel na videu a předal záznam policii.

Cyklista je obviněn z výtržnictví, ohrožování výchovy dítěte a svádění k pohlavnímu styku. Hrozí mu vězení od šesti měsíců do pěti let. Teď bude záležet na výsledcích zmiňovaných lékařských posudků. Pokud by prokázaly sexuální deviaci, mohl by muž namísto za mřížemi skončit v léčebně.

Tagy: