Dělník na stavbě popíjel, pak sedl za volant. Měl jsem piva a litr tvrdého, přiznal

Dělník po celodenním popíjení sedl za volant.

Vypil litr tvrdého alkoholu a sedl za volant

Litr tvrdého alkoholu a několik piv. Ani tato neuvěřitelná porce alkoholu nezabránila 56letému muži ze Zlínska, aby si sedl za volant a vyjel do ulic. Na videu, které zveřejnili policisté, je vidět, že měl velký problém udržet auto na silnici. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo.

Dělník se zřejmě rozhodl, že si zpříjemní pracovní dobu a začal popíjet alkohol. Místo toho, aby auto nechal u stavby, kde pracoval, sedl za volant a chtěl jet domů. Nekoordinované jízdy si v Brumově-Bylnici v době svého volna všiml policista, který za řidičem Volkswagenu vyrazil.

„Tušil, že něco nebude v pořádku, a zavolal svým kolegům, kteří měli právě službu. Ti kličkující vozidlo zanedlouho dostihli a za pomoci výstražných znamení na vozidle zastavili,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Že je muž pod vlivem alkoholu, bylo jasné na první pohled. „Byl z něj cítit silný zápach, měl nekoordinované pohyby a téměř mu nebylo rozumět,“ doplnila Kozumplíková. Policistům muž okamžitě přiznal, že vypil minimálně tři piva a zhruba litr tvrdého alkoholu.

Muži zákona odebrali opilému dělníkovi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali. „Následující den mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel,“ uzavřela mluvčí.

Tagy: