Provoz na dálnici D1 byl obnoven. Kvůli spadlému nákladu z kamionu se stály hodinové kolony

U nehody na D1 zasahují také hasiči.

Kolaps dopravy na výjezdu z Prahy

Provoz na dálnici D1 na výjezdu z Prahy se podařilo obnovit. Na 3,5 kilometru ve směru na Brno byla dálnice od pátečního dopoledne částečně uzavřena kvůli odstraňování následků dopravní nehody, po které na místě zůstaly ocelové role o hmotnosti kolem devíti tun. Kvůli nehodě kamionu se tam několik hodin tvořily kolony. Policie o nehodě informovala na sociální síti X.

„V pátek v dopoledních hodinách havaroval na dálnici D1 na 3,5 kilometru směrem na Brno kamion, ze kterého spadly ocelové role vážící devět tun. V současné chvíli probíhají složité opravy a projíždí se v levém pruhu,“ popsal po nehodě situaci pro CNN Prima NEWS tiskový mluvčí Richard Hrdina. Podle policejních fotografií udělal náklad popadaný z kamionu díry do vozovky.

ČTĚTE TAKÉ: Čelní srážka aut u Doks: Zemřel řidič, tři děti jsou těžce zraněné. Zasahovaly vrtulníky

Na místo vyjížděli také hasiči, na místě ale zjistili, že s nákladem na vozovce nedokáží hýbat. „Spadlé pláty proto odklízela specializovaná firma se specializovanou technikou,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS tiskový mluvčí hasičů Martin Kavka. Doplnil, že z toho důvodu už na místě hasiči nezasahují.

Podle reportéra CNN Prima NEWS Karla Rychlého se kvůli nehodě bude muset výhledově uzavřít kompletně celá dálnice D1 směrem na Brno. Spadlé kotouče totiž způsobily díry na asfaltu, možná právě proto dojde k uzavření celé dálnice, aby mohl být úsek opraven.

Na nehodu havarovaného kamionu se navíc nabalují další kolize. Například při nájezdu na dálnici se srazilo osobní auto s motorkou. Komplikace a kolony se tak proto dále nabalují.

Tagy:
policie dálnice silnice dopravní nehoda kamion Praha Dálnice D1 Policie České republiky silniční dopravní nehoda katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda