Další agresivní řidič na silnici: Nejdřív málem způsobil nehodu, pak „školil“ druhého

Nejdřív málem způsobil nehodu, pak školil druhého

Agresivní řidič z Karlových Varů

Agresivní řidič z Karlových Varů málem způsobil nehodu. Navíc po svém manévru se rozhodl „vyškolit“ druhého řidiče tím, že ho vybrzdil a nakonec mu i vzteky poškodil auto. Nepochopitelným chováním se už zabývá policie.

Nejdřív to vypadalo jako poklidná jízda městem. Pak přišla situace, která se stává na silnicích často. Z vedlejší silnice vyjel řidič, nedal přednost. To, co následovalo potom, je jen těžko k uvěření.

„Na vozidlo jsem zatroubil a pak zpomalil, pomalu jsem pokračoval ve svém jízdním pruhu a najednou mě pán předjel zleva a začal vybržďovat,“ popsal pro CNN Prima NEWS poškozený řidič, který ale nechtěl mluvit na kameru. Když auta zastavila, vystoupil agresivní muž ze svého vozidla. „Udeřil do levých dveří, zatímco jsem je otevíral. Pak nasedl do auta a odjel,“ doplnil poškozený řidič.

Podle dopravního experta má agresivní šofér na krku hned několik přestupků. A co víc, možná i trestný čin. Nedání přednosti v jízdě, zastavení na silnici těsně před jedoucím autem se může počítat jako ohrožení.

„Zastavit vozidlo bez směrovky je další přestupek, vystoupil z automobilu, nechal otevřené dveře, po vystoupení z auta se z něho stal chodec a chodec nemá právo se bezdůvodně promenovat po středu vozovky. Ještě ke všemu poškodil i automobil, takže poškození cizí věci,“ vysvětlil dopravní expert Roman Budský.

Podle dopravního experta až ve 40 procentech u fatálních nehod sehraje svou roli právě agresivita řidičů. Některé státy Evropské unie ji trestají mnohem přísněji než v Česku. Místo pokut tam hrozí řidičům i vězení.

„By bylo dobré k něčemu podobnému přistoupit i v České republice, my nemáme definovanou agresivitu v dopravě, ale jak vidíme, ten počet případů napadení nebo vybržďování a podobně skutečně narůstá,“ doplnil Budský. Situací z Karlovarské silnice se už zabývají policisté.

Tagy: